Το Μεξικό ήξερε ότι οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ του σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022 αλλά την έκανε την προσπάθειά του μέχρι το τέλος, επικρατώντας της Σαουδικής Αραβίας με 2-1 και μένοντας τελικά στην 3η θέση του ομίλου λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων σε σχέση με την ισόβαθμη Πολωνία που πέρασε ως 2η.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τους Μεξικάνους, αφού μόλις στο 3′ ο Βέγκα βγήκε τετ α τετ για το 0-1 αλλά ο Αλ Οβάις απέκρουσε και κράτησε το 0-0. Και αφού δεν έμεινε πίσω στο σκορ από νωρίς η Σαουδική Αραβία, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 13′ θα μπορούσε να ανοίξει αυτή το σκορ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά την εκτέλεση φάουλ του Κάνο.

Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που… ζέσταναν το παιχνίδι, στο οποίο θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνιστής ένας «δικός μας», ο Πινέδα της ΑΕΚ, ο οποίος στο 25′ και στο 27′ είχε δύο ευκαιρίες για να δώσει το προβάδισμα στο Μεξικό, μία με το πόδι και μία με το κεφάλι, αλλά δεν αξιοποίησε καμία εκ των δύο.

Στη συνέχεια πάντως και συγκεκριμένα στο 41′ έκανε και μια τρίτη προσπάθεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και έφυγε κόρνερ, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με την ευκαιρία των Σαουδαράβων με την άστοχη κεφαλιά του Αλ Χασάν μετά τη σέντρα από δεξιά.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, ήταν καλό αλλά δεν είχε γκολ, για να έρθει τελικά αυτό στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47′: Κόρνερ του Τσάβες, τακουνάκι του Μόντες και ο Μαρτίν από κοντά έκανε το 0-1 για το Μεξικό, το οποίο ήξερε ότι χρειαζόταν κι άλλα γκολ. Έτσι, παρέμεινε στην επίθεση και άμεσα, στο 52′, έκανε και το 0-2, αυτή τη φορά με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τσάβες.

Και από εκεί και πέρα, οι Μεξικανοί κυνηγούσαν ακόμη ένα γκολ για να έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Πολωνία, η οποία την ίδια ώρα έχανε με 2-0 από την Αργεντινή, προκειμένου να πάρει την ισοβαθμία και κατ’ επέκταση την πρόκριση. Ο Αλ Οβάις, όμως, απέκρουσε το σουτ του Λοσάνο στο 66′ ενώ στο 70′ ο Μαρτίν σούταρε άουτ από κοντά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Η πίεση για το 0-3 και την πρόκριση συνεχιζόταν αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο σουτ του Πινέδα στο 76′, με τους Μεξικανούς να είναι μαζικά μπροστά στα τελευταία λεπτά και τη Σαουδική Αραβία να φεύγει στην αντεπίθεση και στο 95′ και να μειώνει σε 1-2 με τον Αλ Νταουσαρί, σφραγίζοντας έτσι τον αποκλεισμό για το Μεξικό και την πρόκριση για την Πολωνία.

Σαουδική Αραβία: Αλ Οβάις, Αλ Γκανάμ (88′ Μπαχεμπρί), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αλ Μπουλαϊχί (37′ Σαραχίλι), Αλ Χασάν (46′ Μαντού), Αμπντουλχαμίντ, Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62′ Αλομπούντ), Αλ Μπρικάν.

Μεξικό: Οτσόα, Σάντσες (86′ Κ. Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρες (86′ Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77′ Ροντρίγκες), Μαρτίν (77′ Χιμένες), Βέγκα (46′ Αντούνια).