Η Σαουδική Αραβία σόκαρε τους πάντες με τη νίκη επί της Αργεντινής στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ 2022 και ήθελε να κάνει κάτι ανάλογο και κόντρα στην Πολωνία, έχοντας χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες, αλλά οι Ζιελίνσκι και Λεβαντόφσκι την υποχρέωσαν σε ήττα με 2-0, με τους Πολωνούς να μπαίνουν σε τροχιά πρόκρισης στους «16».

Με τον ενθουσιασμό να είναι διάχυτος μετά τη μεγάλη νίκη επί της Αργεντινής, οι Σαουδάραβες πήγαν να… σοκάρουν και τους Πολωνούς και μάλιστα από νωρίς, αφού στο 13′ είχαν καλή ευκαιρία με τον Κανό, αλλά ο Σέζνι αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-0.

Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του παιχνιδιού στο πρώτο 25λεπτο, με την Πολωνία να κάνει αισθητή την παρουσία της αμέσως μετά, στο 26′, με την κεφαλιά του Μπιέλικ, μετά το κόρνερ, την οποία σταμάτησε ο Αλ Σαχρί βάζοντας το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας.

Στην επόμενη φάση των Πολωνών όμως, στο 39′, οι Σαουδάραβες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να αποφύγουν το μοιραίο, δηλαδή το 1-0, από την εκτέλεση του Ζιελίνσκι από κοντά μετά την ασίστ του Λεβαντόφσκι, ο οποίος αρχικά έχασε την ευκαιρία.

Παρ’ όλα αυτά, η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, αφού στο 44′ πήρε πέναλτι, μέσω VAR, για ανατροπή του Αλ Σεχρί από τον Μπιέλικ. Ο Σέζνι, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Αλ Νταουσαρί και στην επαναφορά είπε «όχι» και στον Αλ Μπουραΐκ, με εκπληκτική προσπάθεια, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Ένα προβάδισμα που θα κινδύνευε και σε άλλες περιπτώσεις στη συνέχεια του παιχνιδιού, αφού οι Σαουδάραβες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 55′ με τον Αλ Νταουσαρί, με τον Σέζνι να αποκρούει ξανά. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι η πίεση σταμάτησε, αφού στο 60′ και στο 61′ οι Αλ Μπουραϊκάν και Κανό είχαν ακόμη δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν αλλά τις έχασαν.

Το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία δεν είχε σκοράρει έμοιαζε… απίθανο με δεδομένες τις φάσεις, τις ευκαιρίες που είχε και δεν αξιοποιούσε, με αποτέλεσμα στο 63′ και στο 66′ η Πολωνία να έχει, με τη σειρά της, δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ που θα έβαζε και πρόωρο τέλος στο παιχνίδι, αλλά οι Μίλικ και Λεβαντόφσκι σημάδεψαν δοκάρι!

Το ματς, με λίγα λόγια, ήταν ματσάρα και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξή του, μέχρι που ήρθε το 82ο λεπτό και ξεκαθάρισαν όλα: Ο Αλ Μαλκί έκανε λάθος λίγο έξω από την περιοχή και ο Λεβαντόφσκι έκλεψε και πλάσαρε τον Αλ Οβαΐς για το 2-0, το οποίο θα μπορούσε να κάνει 3-0 στο 90′ αλλά δεν τα κατάφερε σε τετ α τετ, με την Πολωνία να παίρνει τη νίκη, να ανεβαίνει στους 4 βαθμούς και να διεκδικεί κανονικά και με το νόμο την πρόκριση στους «16».

Πολωνία: Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι, Μπιέλικ, Κρικόβιακ, Μίλικ (71′ Πιόντεκ), Ζιελίνσκι (63′ Καμίνσκι), Φρανκόφσκι, Λεβαντόφσκι.

Σαουδική Αραβία: Αλ Οβαΐς, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπολεαχί, Αλ Μπρεΐκ (65′ Αλγκανάμ), Αλ Μαλκί (85′ Αλομπούντ), Αλ Ναζεί (46′ Αλ Αμπέντ), Κανό, Αλ Μπουραϊκάν, Σ. Αλ Νταουσαρί, Αλ Σεχρί (Ν. Αλ Ντουσαρί).