Ένα από τα θέματα που θα έρθει σε πρώτο πλάνο για τον Παναθηναϊκό τις προσεχείς εβδομάδες είναι αυτό της ανανέωσης των συμβολαίων των παικτών που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν και για κάποιον λόγο η μεγαλύτερη ανησυχία για την έκβαση των συζητήσεων υπάρχει για τον Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος ενδέχεται να απασχολεί κι άλλη ελληνική ομάδα.

Αϊτόρ, Δημήτρης Κουρμπέλης, Ρούμπεν Πέρεθ, Μπαρτ Σένκεφελντ… Αυτά τα είναι τα τέσσερα ονόματα που βρίσκονται πιο ψηλά από όσα στις σκέψεις των ανθρώπων των πράσινων, αφού από τον Ιανουάριο θα μπορούν να υπογράψουν ως ελεύθεροι για το προσεχές καλοκαίρι και ο στόχος είναι να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Για όλους, άλλωστε, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει εισηγηθεί την παραμονή τους.

Τις επόμενες εβδομάδες, επομένως, οι συζητήσεις οι οποίες είναι σε πρώιμο στάδιο αυτή τη στιγμή, θα αρχίσουν να γίνονται πιο σοβαρές. Τότε θα φανεί πώς έχουν τα πράγματα με την κάθε περίπτωση, πώς είναι το κλίμα, αν θα υπάρξει συμφωνία και η αλήθεια είναι ότι η αισιοδοξία δεν λείπει. Για έναν από τους τέσσερις παίκτες όμως και συγκεκριμένα για τον Σένκεφελντ υπάρχει μια ανησυχία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να κινείται κάποια άλλη ελληνική ομάδα.

Δεν έχει ζήτηση στο εξωτερικό, οπότε…

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ

Για να υπάρχει αυτή η ανησυχία, θα πει κάποιος, κάτι θα ξέρουν. Κάτι θα έμαθαν ή έστω θα άκουσαν, κάποιο σενάριο, κάποια φήμη. Και με δεδομένο ότι ο Ολλανδός αμυντικός είναι 31 ετών και δεν έχει μεταπωλητική αξία, θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καλής πρότασης από το εξωτερικό. Άρα, αν στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια, έστω μικρή, ανησυχία για τον Σένκεφελντ, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι αυτό συμβαίνει επειδή ενδιαφέρεται και κάποια άλλη ελληνική ομάδα.

Ο ίδιος, πάντως, το προηγούμενο διάστημα έλεγε στους συμπαίκτες του ότι επιθυμεί να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο δεν έχει κάποιο παράπονο. Μένει να φανεί αν τελικά αυτό θα το έχουν οι πράσινοι από τον Σένκεφελντ ή αν οι συζητήσεις θα πάνε καλά και θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβολαιο, βάζοντας παράλληλα και το τέλος σε πιθανά σενάρια για το μέλλον του σε άλλη ελληνική ομάδα.