Η Ισπανία πάει στο Μουντιάλ 2022 με στόχο να το κατακτήσει και ο Λουίς Ενρίκε εξέπληξε αφήνοντας εκτός αποστολής του Νταβίντ Ντε Χέα και Σέρχιο Ράμος, εξέπληξε όμως και με τις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι πιστεύει πως είναι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Οι Ίβηρες είναι μία από τις ομάδες που στοχεύουν στην κατάκτηση του τροπαίου, με τον Τύπο της χώρας να μην κρύβει την έκπληξή του για τον αποκλεισμό των Ντε Χέα – Ράμος και τον ομοσπονδιακό προπονητή να μην κρύβει την πίστη που έχει στον εαυτό του.

«Ο στόχος μου, όπως μου είπε ο πρόεδρος όταν ανέλαβα αυτή τη μοναδική θέση, ήταν να δημιουργήσω μία ανταγωνιστική ομάδα. Πάντα παίζουμε με το ίδιο στυλ, με σκοπό να έχουμε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια μας σε σχέση με τον αντίπαλο. Θυμάμαι τώρα τους επικριτές μου, όμως να ξέρετε πως δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφάιρου από μένα. Αυτό πιστεύω», είπε αρχικά ο Λουίς Ενρίκε και συνέχισε.

«Θέλω να δώσουμε επτά ματς σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που να συμμετέχει στο τουρνουά και να μας αποκλείει από τις υποψήφιες για να αναδειχθούμε οι καλύτεροι. Θα πολεμήσουμε στο Κατάρ, δεν θα πεθάνουμε από φόβο. Δεν ανησυχώ που έχουμε νεαρή ομάδα, αυτοί οι παίκτες έχουν συνηθίσει να αντέχουν την πίεση. Δεν κοιτάζω τους συλλόγους. Πολλοί από αυτούς τους επτά που παίζουν στην Μπαρτσελόνα είχαν παίξει και πριν στην εθνική ομάδα».