Την έντονη δυσαρέσκειά του για την ώρα διεξαγωγής του αγώνα του Ολυμπιακού με το Περιστέρι (Κυριακή, 16:00) εξέφρασε ο Ίβκοβιτς αφήνοντας σαφείς «αιχμές» κατά του ΕΣΑΚΕ.

Οι δύο διαδοχικές υποχρεώσεις των Κυπελλούχων Ελλάδος στο εξωτερικό (Ισπανία και Βέλγιο) για την Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκαν και πλέον καλούνται να δώσουν δυο συνεχόμενα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Το πρώτο εξ αυτών είναι στα Ιλίσια την Πέμπτη (18:00, ΕΤ1) και το επόμενο με το Περιστέρι το απόγευμα (16:00, ΕΤ1) της Κυριακής στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε να αλλάξει η ώρα έναρξης του εντός έδρας αγώνα με την ομάδα των δυτικών προαστίων θέλοντας να διεξαχθεί είτε μεσημέρι στις 12:30 (στην νέα «ζώνη» που έχει δημιουργήσει ο ΕΣΑΚΕ φέτος), είτε πιο αργά το απόγευμα.

Το αίτημα των Πειραιωτών δεν έγινε δεκτό από τη διοργανώτρια αρχή και την ΕΡΤ και έτσι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παραπονέθηκε αναρωτώμενος: «Πως είναι δυνατόν να παίζουμε στις 4.00μ.μ; Πότε θα φάνε οι παίκτες πρωινό και μεσημεριανό; Η Λίγκα οφείλει να εξυπηρετεί τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που παίζουν στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για το πρόγραμμα…».

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «Ντούντα» μίλησε εναντίον των απογευματινών παιχνιδιών που ξεκινούν στις 16:00 ή στις 17:00. Όταν ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί στις 12:30 το μεσημέρι στο Μαρούσι είχε δηλώσει μετά τον αγώνα στη συνέντευξη Τύπου πως «η ώρα του αγώνα είναι πολύ καλή. Δεν είναι τρελοί στο ΝΒΑ που ορίζουν τα παιχνίδια τους τέτοια ώρα. Τα ματς είναι για τους φιλάθλους. Η χειρότερη ώρα είναι 5μ.μ.. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η ώρα 5μ.μ. είναι εναντίον του μπάσκετ, δε ξέρω αν το έχει σκεφτεί κανείς».

Πηγή: gazzetta.gr