Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση των «πράσινων» και πήρε πίσω την ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και μείωσε το πρόστιμο από 82.500 σε 72.500 ευρώ.

Έτσι θα παίξει με κόσμο στο ματς της 15ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως δεν αποδεικνύεται ότι στα επεισόδια συμμετείχαν οπαδοί του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Η απόφαση βγήκε κατά πλειοψηφία και ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως η απόφαση βγήκε με μεγάλη επιείκεια. Μεγάλο ρόλο έπαιξε το έγγραφο της Αστυνομίας που στάλθηκε στις 8 Δεκεμβρίου, που ζητήθηκε από την πράσινη ΠΑΕ με παρέμβαση και του προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα και ανέφερε πως η αστυνομία έπαιρνε θέση, τονίζοντας ότι η ημερομηνία του αγώνα ήταν την ίδια μέρα με τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και δεν είχε σχέση με αθλητικό γεγονός.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε πως τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα και όχι ευρείας κλίμακας και η ποινή έπεσε, κάτι που είχε ζητήσει και ο Παναθηναϊκός, δηλαδή να θεωρηθούν τα επεισόδια μεμονωμένα ή εκτεταμένα και να επιβληθεί χρηματική ποινή.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Ιωάννης Κάρμης τόνισε πως ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που έκαναν τα επεισόδια δεν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και αυτό προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα που έγραφε πως μπλέχτηκαν 30-40 φίλαθλοι του Τριφυλλιού με τους υπόλοιπους.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός με την… απόσυρση της ποινής πέτυχε να μην είναι υπότροπος σε περίπτωση που τιμωρηθεί για τα επεισόδια που έγιναν στην Τρίπολη, μετά το ματς με τον Αστέρα, γεγονός που είναι επιτυχία για το «τριφύλλι» γιατί θα αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο πολύ βαριάς τιμωρίας!

Πηγή: gazzetta.gr