Η Παρί Σεν Ζερμέν αυτή τη σεζόν νιώθει ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις το Champions League αν και η μεγαλύτερη απειλή στην αποστολή της δεδομένη χρονική περίοδο μοιάζουν τα εσωτερικά προβλήματα της και κυρίως η κόντρα του Κιλιάν Μπαπέ με τον Νεϊμάρ.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», οι σχέσεις των δύο σούπερ σταρ της ομάδας βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο. Γι’ αυτό φέρεται να ευθύνεται η απαίτηση του Γάλλου επιθετικού να παραχωρηθεί ο Νεϊμάρ το περασμένο καλοκαίρι. Μπορεί ο αθλητικός διευθυντής Λουίς Κάμπος να διέψευσε πρόσφατα τη φήμη, αλλά το… κακό για την Παρί Σεν Ζερμέν είναι ότι ο Νεϊμάρ εμφανίζεται σίγουρος ότι έτσι έγιναν τα πράγματα.

Άλλωστε, οι εκπρόσωποι του παίκτη γνωρίζουν ότι προσφέρθηκε σε πολλά από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης που θα μπορούσαν να καλύψουν οικονομικά ένα πιθανό deal όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι κι άλλες.

Ο Μπαπέ φέρεται να μην θέλει καθόλου τον Βραζιλιάνο στην ομάδα, ενώ ο 30χρονος Νεϊμάρ «έχει μείνει έκπληκτος από τις εξουσίες που έχουν δοθεί στον 23χρονο Γάλλο επιθετικό». Το χάσμα έχει γίνει αγεφύρωτο λέει η ίδια πηγή αφότου ο Μπαπέ ανανέωσε το συμβόλαιό του με το σύλλογο του Παρισιού.

Και ήδη στους πρώτους μήνες της σεζόν έχουν υπάρξει κιόλας ένα δημόσιο επεισόδιο κι άλλα δύο εντός των τειχών όπου υπήρξε λογομαχία. Μπορεί, δε, δημοσίως να χαμογελούν μαζί για να προσποιηθούν ότι όλα είναι καλά – και μπορούν να πανηγυρίσουν μαζί γκολ – στα παρασκήνια τα πράγματα φέρονται να είναι πολύ διαφορετικά.

Ο Λιονέλ Μέσι λειτουργεί ως μεσολαβητής μεταξύ τους για να κρατήσει δυνατή την Παρί Σεν Ζερμέν σε πρωτάθλημα και Champions League, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ενώ στην Ισπανία αποκαλύπτουν ότι υπάρχει κι άλλος με τέτοιο ρόλο – ο άλλοτε αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέρχιο Ράμος.

Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι ακόμη να μην υπάρξει ενότητα θα πρέπει να γίνει… ανακωχή μεταξύ των Μπαπέ – Νεϊμάρ και να βάλουν πάνω από τον εγωισμό τους το καλό της ομάδας ώστε να μην πάει στράφι το πρότζεκτ.

Στο μεταξύ, «λάδι στη φωτιά» για τη συμπεριφορά του Μπαπέ ρίχνουν και οι δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες παίκτες που μοιράστηκαν τ’ αποδυτήρια και με τους δύο στο «Σταντ ντε Φρανς». Ο Τιάγκο Σίλβα κι ο Λεάνδρο Παρέδες άφησαν αιχμές για το Γάλλο.