Η επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ήδη το μυαλό του εκεί, αλλά στη διοίκηση δεν σκέφτονται μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και το θέμα των συμβολαίων που λήγουν και πρέπει να ανανεωθούν, με τον Αϊτόρ να αποτελεί προτεραιότητα.

Στο ρόστερ των πράσινων βρίσκονται τέσσερις παίκτες που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν και αυτό, προφανώς, σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν οι συζητήσεις με όλους. Ο πρώτος στόχος, όμως, των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να φτάσουν σε συμφωνία με τον Αϊτόρ για την παραμονή του στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια. Για την ακρίβεια, για την παραμονή του στην ομάδα για άλλα τρία χρόνια.

Οι πράσινοι είχαν ήδη κάνει μια συζήτηση με τον μάνατζέρ του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εκφράζοντας του την επιθυμία τους να ανανεώσουν το συμβόλαιο του παίκτη. Η πλευρά Αϊτόρ, επομένως, ξέρει καλά τις διαθέσεις του Παναθηναϊκού, ο οποίος προτίθεται να προτείνει και σημαντική αύξηση στον Ισπανό εξτρέμ.

Συγκεκριμένα, με βάση το υπάρχον συμβόλαιο, ο Αϊτόρ παίρνει ετησίως το ποσό των 370.000 ευρώ. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει και η εφημερίδα Sportday, η πρόταση που θα κάνουν οι πράσινοι θα είναι η εξής: Τριετές συμβόλαιο με αύξηση ύψους 50% στις ετήσιες απολαβές. Μια πρόταση που δείχνει, αν μη τι άλλο, στον παίκτη ότι η ομάδα όντως θέλει να τον κρατήσει. Μια πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς εβδομάδες, με τους ανθρώπους της ΠΑΕ να έχουν ως στόχο να κλείσουν αυτό το θέμα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Θετικός ο παίκτης, αλλά…

Από τη στιγμή που θα κατατεθεί επισήμως η πρόταση, όλα πλέον θα εξαρτώνται από τον ποδοσφαιριστή. Και αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα μηνύματα, τότε στον Παναθηναϊκό μπορούν να είναι αισιόδοξοι. Ο Αϊτόρ, λένε όσοι είναι κοντά του, είναι απολύτως ικανοποιημένος από όσα βλέπει να γίνονται στην ομάδα. Καταλαβαίνει πολύ καλά, δηλαδή, ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδας δείχνουν να είναι σε ανοδική πορεία, με τη διοίκηση να έχει άριστη συνεργασία με τον προπονητή και τους οπαδούς να είναι δυναμικά δίπλα στην ομάδα.

Όλο αυτό επομένως, όπως και η προοπτική συμμετοχής στο Champions League, αν οι πράσινοι εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα προκριματικά, δεν μπορεί παρά να του προκαλεί αισιοδοξία για το μέλλον. Χωρίς, παράλληλα, να παραβλέπει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει στο να δείχνει τον καλό του εαυτό, βελτιωνοντας συνέχεια την απόδοσή του και αποκτώντας όλο και πιο κομβικό ρόλο στο παιχνίδι. Υπάρχουν, με λίγα λόγια, σημαντικοί λόγοι για να αισιοδοξούν στον Παναθηναϊκό για happy end στο θέμα.

Αρκεί, βέβαια, να μην σκάσει στον Αϊτόρ κάποια δυνατή πρόταση από Ισπανία. Μια πρόταση που θα είναι πολύ καλύτερη οικονομικά ή μια πρόταση από ομάδα που θα έχει βλέψεις για κάτι καλό. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τους πράσινους και αυτός είναι και ο λόγος που στη διοίκηση θέλουν να ασχοληθούν αρχικά με τον Ισπανό εξτρέμ και μετά με τους υπόλοιπους.