Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων ήρθε σε κακό timing για τον Παναθηναϊκό που είχε πέντε νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να περιμένει την επιστροφή των διεθνών ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τη διοίκηση να ετοιμάζεται για τις συζητήσεις με τους παίκτες που δεσμεύονται μόνο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Οι πράσινοι έχουν αρχίσει τέλεια το φετινό πρωτάθλημα και θέλουν, φυσικά, να συνεχίσουν έτσι. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η ομάδα να δουλεύει καλά καθημερινά και το κλίμα στα αποδυτήρια να είναι άψογο. Να μην υπάρχουν, δηλαδή, παίκτες που θα έχουν οποιοδήποτε παράπονο είτε από τον προπονητή είτε από τη διοίκηση. Και με δεδομένο ότι με τον Γιοβάνοβιτς τα πάνε όλοι τέλεια, στον Παναθηναϊκό ελπίζουν να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν. Και είναι τέσσερις, συγκεκριμένα, αυτοί οι παίκτες: Αϊτόρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Μπαρτ Σένκεφελντ, Δημήτρης Κουρμπέλης.

Για τον Αϊτόρ, ως γνωστόν, οι πράσινοι ετοιμάζονται να αρχίσουν σύντομα τις συζητήσεις. Αυτή είναι και η καλύτερη… άμυνα, άλλωστε, απέναντι στο ενδιαφέρον που υπάρχει για αυτόν από ομάδες του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Ισπανίας. Ενδιαφέρον που δεν έχει μετουσιωθεί ακόμη σε προτάσεις, οπότε οι κυπελλούχοι Ελλάδας ξέρουν ότι πρέπει να βιαστούν ώστε να κλείσουν αυτό το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου. Και η συγκεκριμένη είναι μια υπόθεση στην οποία θα παίξει ρόλο και η φιλοδοξία που δείχνει η ΠΑΕ με την ενίσχυση της ομάδας κάθε χρόνο.

Τα δεδομένα για τους άλλους τρεις

Ο Γιοβάνοβιτς με τον Κουρμπέλη

Τι γίνεται, όμως, με τους άλλους τρεις; Σύμφωνα με το gazzetta.gr, ο Γιοβάνοβιτς επιθυμεί την παραμονή του Σένκεφελντ και γι’ αυτό στην ΠΑΕ ετοιμάζονται να του καταθέσουν πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου για άλλα δύο χρόνια με αύξηση των ετήσιων απολαβών του. Και με δεδομένο ότι ο 31χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδα, δεν είναι παράλογο το να πιστεύει κανείς ότι αυτή η υπόθεση θα έχει happy end. Και όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο.

Σε ό,τι αφορά τον Ρούμπεν Πέρεθ, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Γιοβάνοβιτς επίσης επιθυμεί την παραμονή του, παρά το γεγονός ότι είναι 34 ετών. Πρόκειται, άλλωστε, για εξαιρετικά σημαντικό παίκτη για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, η διοίκηση του οποίου, όμως, προβληματίζεται από την ηλικία του. Θα γίνει, επομένως, πρόταση για νέο συμβόλαιο, άλλα είναι άγνωστο τι διάρκεια θα έχει αυτό, τι ετήσιες απολαβές θα προβλέπονται και αν ο παίκτης θα είναι απολύτως ικανοποιημένος από όσα θα ακούσει.

Όσο για τον Κουρμπέλη, με βάση το πλάνο του Γιοβάνοβιτς θα είναι αναπληρωματικός όταν είναι έτοιμος 100% από όλες τις απόψεις ο Μπερνάρ και προσαρμοστεί ο Τσοκάι. Γεγονός το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο στις συζητήσεις που σίγουρα θα γίνουν, όπως σίγουρα θα γίνει και πρόταση, για την ανανέωση του συμβολαίου του. Με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να επιθυμούν την παραμονή του αρχηγού, ο οποίος θα κρίνει και τα πάντα με την απάντησή του.