Μια λαμπρή καριέρα με 111 τίτλους, εκ των οποίων 20 Grand Slam, ασημένιο στο μονό και χρυσό στο διπλό του τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 (Λονδίνο) και 2008 (Πεκίνο) και πολλά τρόπαια σε ATP Masters 1000, έφεραν στον Ρότζερ Φέντερερ δόξα, φήμη κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στους τραπεζικούς του λογαριασμούς που του επιτρέπει να «συνταξιοδοτηθεί» χωρίς… έγνοιες.

Το ερώτημα «πόσα χρήματα μπορεί να έχει βγάλει στην τεράστια καριέρα του ο Ρότζερ Φέντερερ;» είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Σύμφωνα, πάντως, με τη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes τον Αύγουστο του 2022 ο Ελβετός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας του κόσμου, παρότι δεν έδωσε ούτε ένα παιχνίδι στο τρέχον έτος. Μάλιστα, ήταν κι ο 7ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής χωρίς να μπει καν στον αγωνιστικό χώρο! Ο τελευταίος του αγώνας ήταν στις 7 Ιουλίου 2021 στους προημιτελικούς του Wimbledon εναντίον του Πολωνού, Χούμπερτ Χουρκάτς.

Για 17η χρονιά ο «βασιλιάς» είναι ο τενίστας που έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα, βάσει της λίστας που δημοσίευσε το έγκυρο αμερικανικό έντυπο, που φτάνουν τα 90,2 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων. Συνολικά στην καριέρα του τα έσοδά του από το τένις ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ κι αυτό αφορά μόνο στα χρηματικά έπαθλα που κέρδισε.

Το ποσό που φέρεται να πήρε στη διάρκεια του 2021 προήλθε στο σύνολό του από τις διαφημιστικές συμφωνίες, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, καθώς και αυτές εκτός του court. Για παράδειγμα, μια από τις εταιρίες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία του αποφέρει συνολικά 300 εκατομμύρια δολάρια σε διάρκεια δέκα ετών, ενώ άνοδο σε έσοδα καταγράφουν και οι δικές του εταιρίες με πιο σημαντική την εταιρία εκπροσώπησης παικτών που έχει.

Στο διάστημα της επαγγελματικής του ενασχόλησης με το τένις, πάντως, οι σπόνσορες τον έκαναν «χρυσό» και σύμφωνα με το Celebrity Net Worth η «καθαρή» αξία των περιουσιακών του στοιχείων ανέρχεται στα 550 εκατομμύρια δολάρια!

Τέλος, η αθλητική γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» αποχαιρέτισε μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τον Ρότζερ Φέντερερ. Του αφιέρωσε το σημερινό πρωτοσέλιδό της του οποίου ο τίτλος είναι «God Save the King», δηλαδή «ο Θεός να σώσει τον βασιλιά».