Το 1-1 στην Κύπρο πριν μία εβδομάδα, στον πρώτο αγώνα, άφησε τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, με τον Ολυμπιακό να καλείται να πάρει τη νίκη επί του Απόλλωνα Λεμεσού το βράδυ της Πέμπτης (25/8) στο Καραϊσκάκη, όπου θα παραταχθεί με επιθετική λογική και με κάποιες αλλαγές στην 11άδα, όπως είπε ο Κάρλος Κορμπεράν.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League, οπότε είναι… υποχρεωτική η παρουσία σε αυτούς του Europa League και η ομάδα είναι όσο έτοιμη μπορεί να είναι, όπως τόνισε και ο προπονητής της στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κορμπεράν…

Για το αν θα γίνουν αλλαγές σε σχέση με την 11άδα του πρώτου ματς: «Κάποιες αλλαγές ναι θα γίνουν. Κάποιοι άλλοι θα είναι ίδιοι. Το κριτήριο θα είναι οι 11 παίκτες να μπορούν να σταθούν στο γήπεδο από αγωνιστικής και πνευματικής πλευράς».

Για το αν έχει περάσει τη νοοτροπία που θέλει: «Η ομάδα πραγματικά κάνει βήματα και έχει κάνει βήματα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε αλλά νομίζω πως τα βήματα που γίνονται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για τις διαφορές των δύο αγώνων: «Νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να πάρει τη μπάλα και να παίξει επιθετικά. Και οι δύο το ίδιο θέλουμε. Και οι δύο ομάδες. Εμείς θέλουμε να παίξουμε επιθετικά και από την άλλη ως προς το αμυντικό σκέλος να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει».

Έτοιμος για το Ολυμπιακός - Απόλλων Λεμεσού ο Χουάνγκ

Χουάνγκ: «Έτοιμος 100% να βοηθήσω την ομάδα»

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτός που τους εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ, ο οποίος είπε τα εξής…

Για την κατάστασή του: ««Νιώθω πολύ καλά και έτοιμος να δώσω το 100% στον αγωνιστικό χώρο αύριο».

Για την προσαρμογή του: «Ναι έχω προσαρμοστεί. Νιώθω κάθε μέρα που περνάει να βρίσκομαι σε όσο το δυνατόν πιο καλή κατάσταση και να προσαρμόζομαι στο νέο περιβάλλον».

Για τον καιρό: «Ναι είναι πολύ πιο καλά. Είχε πολλή ζέστη αλλά είναι πολύ πιο καλά τώρα. Στην Κορέα έχει υψηλές θερμοκρασίες και είμαι συνηθισμένος. Εμείς θα πρέπει ανεξάρτητα από τις συνθήκες να δώσουμε το καλύτερο».

Για τη θέση που παίζει ή που του αρέσει: «Ως παίκτης μου αρέσει να παίζω μπροστά. Πάντα πρέπει να προκαλούμε τον εαυτό μας. Η λέξη πρόκληση με περιγράφει. Όσον αφορά στη θέση στη θέση 8 νιώθω πιο άνετα. Παίζω σαν εξάρι ή δεκάρι αλλά εάν μου ζητηθεί παίζω ακραίος και φορ. Ότι μου ζητηθεί για να βοηθήσω την ομάδα».

Για την πρώτη του εμπειρία στο Καραϊσκάκη και τον αγώνα: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας. Προφανώς θα πρέπει να είναι διαφορετικό το ματς με την ενέργεια που θα μας δώσει ο κόσμος μας. Να δώσουμε το καλύτερο για να πανηγυρίσουμε όλοι μετά. Δεν με ενδιαφέρει το πως να γίνει αλλά να νικήσουμε. Να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση και ελάτε στο γήπεδο να μας υποστηρίξετε. Η πρόκληση είναι να νικήσουμε. Εάν το κάνουμε θα είμαι πολύ χαρούμενος».