Το επόμενο εντός έδρας ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League είναι κόντρα στην Λίβερπουλ (22/8) και οι οπαδοί της ήδη οργανώνονται μέσα από τα social media προκειμένου να εκφράσουν για ακόμη μια φορά τη δυσαρέσκειά τους. Η νέα πρωτοβουλία έχει τίτλο «αδειάστε το “Ολντ Τράφορντ”».

Η σεζόν, πάντως, άρχισε με ένταση για τους «κόκκινους διαβόλους» και δεν αναφερόμαστε στην επιθυμία του Κριστιάνο Ρονάλντο να φύγει. Στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα Αγγλίας ηττήθηκε με 2-1 από την Μπράιτον και ακούστηκαν αποδοκιμασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς.

Επιπλέον, αρκετή ώρα προτού γίνει η σέντρα οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο και φώναξαν συνθήματα κατά της οικογένειας Γκλέιζερ που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Το κλαμπ αναγκάστηκε να κλείσει την μπουτίκ του υπό το φόβο επεισοδίων.

Μετά την ήττα οι οπαδοί δεν καθησυχάστηκαν ούτε με τη διαρροή πέντε νέων ονομάτων που θέλει ο σύλλογος να προσθέσει στο ρόστερ του. Πρόκειται για τον Αντριάν Ραμπιό της Γιουβέντους, τον Κόντι Γκάκπο της Αϊντχόφεν, τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς της Λάτσιο και του Ισμαΐλα Σαρ της Γουότφορντ, ενώ της προτάθηκε κι ο Άλβαρο Μοράτα της Ατλέτικο Μαδρίτης κι εξετάζεται.

Απ’ αυτούς μονάχα για τον Ραμπιό έχει κάνει πρόταση που υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ με τα μπόνους κι αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα το deal. Καθώς δεν πρόκειται για παίκτες που θα ανεβάσουν άμεσα επίπεδο την ομάδα του Έρικ τεν Χαχ, οι οπαδοί θέλουν να διαμαρτυρηθούν.

Στο… επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκεται το γνωστό αίτημα προς την οικογενεια Γκλέιζερ να πουλήσει και να φύγει. Αντιλαμβάνονται ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να τους εξαναγκάσουν να βάλουν πωλητήριο στο κλαμπ ή τουλάχιστον να… σοβαρευτούν αφού θα «πονέσει»η τσέπη τους, αλλά κυρίως θα δεχθεί «χτύπημα» το πρεστίζ του κλαμπ. Βέβαια, όσο η Γιουνάιτεντ τους αποφέρει κέρδη κάτι τέτοιο δεν αναμένεται ακόμη κι αν παραπαίει αγωνιστικά.

Παρόμοια πρωτοβουλία είχαν παλιότερα οι οπαδοί της Μίλαν το 2015 καθώς κι εκείνοι της Βαλένθια πριν από μερικούς μήνες σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση προς τους ιδιοκτήτες των κλαμπ.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ, πάντως, δεν έχει πάρει ελαφριά το ενδεχόμενο μιας μαζικής συγκέντρωσης καθώς ακόμη δεν έχουν ξεθωριάσει οι μνήμες της εισβολής των οπαδών της Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και πάλι σε ντέρμπι με τους «κόκκινους» τον Μάιο του 2021.