Η Αϊντχόφεν, η Ντιναμό Κιέβου, οι Ρέιντζερς και η Μπενφίκα προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Champions League από το γ’ προκριματικό γύρο καθώς ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη φάση της προκριματικής διαδικασίας αργά το βράδυ της Τρίτης (9/8).

Η ολλανδική ομάδα ξεπέρασε με 3-2 τη Μονακό στην παράταση στο «Φίλιπς Στάντιον». Με το πρώτο ματς να έχει λήξει 1-1 όλα ήταν ανοικτά στο δεύτερο παιχνίδι. Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε με τον Φέιρμαν στο 21′, αλλά οι Μονεγάσκοι αντέδρασαν κι αφού ισοφάρισαν με τον Μαριπάν (58′), προηγήθηκαν με τον Μπεν Γεντέρ (70′). Ο Γκουτιέρες γλίτωσε τους γηπεδούχους από τον αποκλεισμό στο 89′ και στο 109′ του έξτρα χρόνου ο Λουκ ντε Γιόνγκ έγραψε το τελικό σκορ.

Στη «Merkur-Arena» του Γκρατς, η Στουρμ προηγήθηκε στο 27′ με τον Χόιλουντ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου και οδήγησε τη σειρά στην παράταση. Οι Ουκρανοί ωστόσο, έδειξαν για άλλη μία φορά τεράστια ψυχικά αποθέματα σε ένα παιχνίδι… καρμπόν της πρόκρισης επί της Φενερμπαχτσε στον προηγούμενο γύρο. Ο 20χρονος Βιβτσαρένκο ισοφάρισε για την Ντινάμο στο 97′ και ο Τσιχάνκοφ της χάρισε και τη νίκη με γκολ στο 112′. Οι Αυστριακοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Σαρκάρια με δεύτερη κίτρινη στο 105′.

Στην επόμενη φάση με επική ανατροπή πέρασαν οι Ρέιντζερς κόντρα στην… πρωτάρα Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Οι Σκωτσέζοι νίκησαν με 3-0 και άφησαν πίσω τους την ήττα με 2-0 στο α’ ματς. Εύκολο έργο είχε η Μπενφίκα κόντρα στη Μίντιλαντ στη Δανία καθώς την ξεπέρασε με 3-1 και πρόσθεσε στο 4-1 του πρώτου αγώνα.

Νωρίτερα, είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση η Μπόντο Γκλιμτ επί της Ζαλγκίρις Βίλνιους, η Μακάμπι Χάιφα επί του Απόλλωνα Λεμεσού η Βιτόρια Πλζεν επί της Σέριφ Τίρασπολ, η Καραμπάγκ επί της Φερεντσβάρος κι ο Ερυθρός Αστέρας επί της Πιούνικ.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ (16-17/8 και 23-24/8): Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Κοπεγχάγη (Δανία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία), Ρέιντζερς (Σκωτία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία).

Στο Europa League, τώρα, η Σάμροκ Ρόβερς έγινε η πρώτη ομάδα που έκλεισε εισιτήριο για τα πλέι οφ καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Σκούπι στη Βόρεια Μακεδονία. Οι Ιρλανδοί είχαν νικήσει και στο α’ ματς με 3-1. Στην επόμενη φάση θα παίξουν με τη Φερεντσβάρος.

Στο Europa Conference League, τέλος, η Βίμποργκ νίκησε 2-1 τη Β36 Τόρσαβν και πέρασε με συνολικό σκορ 5-1. Στα πλέι οφ θα βρει… βουνό, πάντως, αφού θα αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ. Στην επόμενη φάση και η Βόλφσμπεργκερ που θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Μόλντε-Κισβάρντα.