Η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως αναμενόταν, προχώρησε στην απόλυση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο και ο διάδοχός του είναι ο Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος ανακοινώθηκε και επισήμως από τη γαλλική ομάδα και δήλωσε ότι έχει ήδη μιλήσει με τη διοίκηση για τον Νεϊμάρ, τον οποίο θέλει να έχει στη διάθεσή του.

Η Παρί άρχισε τη σεζόν 2021-22 με περισσότερο ενθουσιασμό από ποτέ λόγω των μεταγραφών και ειδικά αυτής του Λιονέλ Μέσι, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του Champions League. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, όμως, αφού αποκλείστηκε στους «16» από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από εκείνη τη στιγμή ήταν δεδομένη η απόλυση του Ποκετίνο και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, με την Παρί Σεν Ζερμέν να τον απολύει και να προχωράει στην πρόσληψη του Γκατιέ, ο οποίος το 2021 πήρε πρωτάθλημα με τη Λιλ.

Ο Γάλλος προπονητής παρουσιάστηκε επισήμως από τους Παριζιάνους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αποδέχθηκα την πρόκληση με τεράστια ταπεινότητα και με μεγάλη αποφασιστικότητα. Έχω αναφέρει τις ιδέες μου στο κλαμπ για τον Νεϊμάρ και θέλω να μείνει μαζί μας. Σε κάθε ομάδα οι προπονητές θέλουν να έχουν τους καλύτερους παίκτες».