Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει ρυθμό εδώ και λίγες μέρες σε ό,τι αφορά τη δουλειά ενόψει της νέας σεζόν αφού η ομάδα βρίσκεται στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, με τους οπαδούς -όπως και ο Πέδρο Μαρτίνς- να περιμένουν τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις αλλά και να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά μέχρι στιγμής.

Όταν έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας επιθετικός μέσος δεν υπολογίζεται πλέον από τους ερυθρόλευκους, οι οπαδοί αντέδρασαν. Σε social media, στα ραδιόφωνα ή σε διάφορα οπαδικά φόρουμ, έκαναν σαφές ότι επιθυμούν την παραμονή του Φορτούνη στον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά, όμως, είχαν πάρει την απόφασή τους και δεν άλλαξαν γνώμη. Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν ότι δεν είναι απαραίτητος πλέον, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει ο παίκτης που ήταν.

Και η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το σκέφτονται μόνο στο λιμάνι αλλά και αλλού. Σε διάφορες ομάδες της Ευρώπης, δηλαδή, αφού προς το παρόν καμία δεν έχει κάνει πρόταση στους ερυθρόλευκους. Και μερικές φορές, αυτό είναι αξιόπιστο «επιχείρημα» για το αν έχεις πάρει ή όχι ως κλαμπ τη σωστή απόφαση. Ο Φορτούνης ήταν βασικός στον Ολυμπιακό που πέτυχε μεγάλες νίκες, μεγάλες προκρίσεις στην Ευρώπη. Και είναι ένας παίκτης τεχνίτης, ένας ποδοσφαιριστής που με τη μπάλα στα πόδια αισθανόταν πάντα άνετα.

Το να μην υπάρχει, επομένως, καμία πρόταση ακόμη, παρά τις διάφορες φήμες που ακούστηκαν για τη Φενέρμπαχτσε, για παράδειγμα, κάτι λέει. Κάτι δείχνει. Δεν γίνεται να έχουν όλοι προσωπικό πρόβλημα με τον Φορτούνη, όπως έχει κατηγορηθεί από μερίδα οπαδών των ερυθρόλευκων ο Μαρτίνς ότι έχει και κατ’ επέκταση ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τον θέλει στην ομάδα πλέον.

Ο Γιώργος Δώνης

Τη λύση μπορεί να δώσει ο… Δώνης

Ενδιαφέρον, βέβαια, μπορεί να προκύψει από ελληνική ομάδα. Πριν λίγες εβδομάδες, άλλωστε, είχαν κυκλοφορήσει φήμες για την ΑΕΚ. Είναι, όμως, εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο; Όχι. Στον Ολυμπιακό δεν έχουν καμία διάθεση να παραχωρήσουν τον 29χρονο παίκτη σε ανταγωνιστή τους, οπότε περιμένουν κι αυτοί κάποια πρόταση από το εξωτερικό. Και αν περάσουν κι άλλες μέρες χωρίς να υπάρχει κινητικότητα, είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν μόνοι τους να βρουν αυτή την πρόταση κινητοποιώντας δυνατούς μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζονται, έχουν καλές σχέσεις.

Το τελευταίο 24ωρο, πάντως, κυκλοφορεί μια νέα φήμη για τον Φορτούνη. Μια φήμη που λέει ότι τη λύση τελικά μπορεί να την δώσει ο Γιώργος Δώνης, ζητώντας από τη διοίκηση της Αλ Φατέχ να κάνει ό,τι και με τον Φραν Βέλεθ του Παναθηναϊκού. Να προσφέρουν, δηλαδή, οι Σαουδάραβες ένα πολύ δυνατό συμβόλαιο στον παίκτη για να τον πείσουν και από εκεί και πέρα το να τα βρουν με τους Πειραιώτες δεν θα είναι πρόβλημα.

Και μπορεί να μην είναι και ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή με φιλοδοξίες το να πάει στον αραβικό κόσμο και ειδικά στα 29 του χρόνια, μπορεί όμως να είναι μια ευκαιρία για τον Φορτούνη ώστε να βρει τα πατήματά του σε ένα πιο… χαλαρό, αγωνιστικά, περιβάλλον και να ψαχτεί σε ένα χρόνο, έχοντας βάλει ήδη ένα καλό ποσό στην τράπεζα, για την επιστροφή του στην Ευρώπη. Ή ακόμη και στην Ελλάδα…