Μπορεί ο Κώστας Φορτούνης να επιθυμεί να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά τα πλάνα του κλαμπ ενόψει της νέας σεζόν δεν τον συμπεριλαμβάνουν και θα πρέπει να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, με τις φήμες των τελευταίων 24ωρων να θέλουν την ΑΕΚ να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του και να ετοιμάζει την κίνησή της.

O 29χρονος επιθετικός μέσος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ είτε δεξιά είτε αριστερά, έδωσε μεγάλη μάχη για να επιστρέψει στη δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό στον χιαστό. Και από τη στιγμή που τα κατάφερε, περίμενε ότι όλα θα γίνονταν, σιγά-σιγά, όπως πριν. Ότι θα έβρισκε, δηλαδή, αρχικά τα πατήματά του και στη συνέχεια μια θέση στην 11άδα, στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει… Ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει τον Φορτούνη, ο οποίος φυσικά έχει ενημερωθεί από τον Ολυμπιακό για το πώς έχουν τα πράγματα. Έχει συνειδητοποιήσει, δηλαδή, ότι οι ερυθρόλευκοι θα αποτελούν παρελθόν για αυτόν σε λίγο καιρό, αφού θα πρέπει να βρει την επόμενη ομάδα του. Και σε αυτό το σημείο, μπαίνουν στο… παιχνίδι τα σενάρια και οι φήμες που πάντα κυκλοφορούν σε μια μεταγραφική περίοδο.

Δημήτρης Μελισσανίδης

Άγνοια δηλώνουν στην ΑΕΚ

Αυτές οι φήμες, λοιπόν, θέλουν τον Φορτούνη να ενδιαφέρει άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα και συγκεκριμένα την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που θέλει να κάνει αλλαγές στο ρόστερ της, σημαντικές αλλαγές, προκειμένου να παρουσιαστεί πιο δυνατή στη νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία θα τη βρει και στο νέο γήπεδό της. Θεωρητικά, επομένως, θα ήταν πολύ καλό, σχεδόν τέλειο, για την Ένωση να αποκτούσε τον Φορτούνη, αφού η αξία του δεν αμφισβητείται.

Αμφισβητείται σε απόλυτο βαθμό, όμως, το συγκεκριμένο μεταγραφικό σενάριο. Καταρχάς, ο Φορτούνης έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ως το 2023. Πώς θα μπορούσε, επομένως, να πάει στην ΑΕΚ; Θεωρεί κανείς πιθανό να δώσουν οι κιτρινόμαυροι τα λεφτά που θα ζητήσουν οι ερυθρόλευκοι; Ή θεωρεί πιθανό οι Πειραιώτες να πουλήσουν τον παίκτη σε αντίπαλό τους;

Μπορεί, επομένως, το σενάριο για Φορτούνη και ΑΕΚ να «πουλάει», να κάνει γκελ, να τραβάει την προσοχή του κόσμου, αλλά στην… κανονική ζωή δεν υπάρχει τίποτα. Καμία επαφή, καμία διαπραγμάτευση, καμία συζήτηση, καμία σκέψη από την πλευρά των κιτρινόμαυρων για τον 29χρονο άσο. Αν έμενε ελεύθερος, το θέμα θα είχε ενδιαφέρον. Τώρα, όμως, είναι απλά επιστημονική φαντασία…