Η Ισπανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο UEFA Nations League 2022-23. Επικράτησε με 1-0 της Ελβετίας στη Γενεύη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του θεσμού. Από τη μεριά της, η Πορτογαλία νίκησε με 2-0 την Τσεχία στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» στο άλλο ματς του γκρουπ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μη σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς των Πορτογάλων (πέτυχε δύο γκολ με την Ελβετία), ωστόσο, το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί της Τσεχίας στη Λισαβόνα (2-0) και να απολαμβάνει από σήμερα τη μοναξιά της κορυφής του γκρουπ με επτά βαθμούς. Ο «CR7», πάντως, αποζημίωσε το κοινό στο γήπεδο όπου έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του με ορισμένα highlights υψηλής τεχνικής.

Τα γκολ των Πορτογάλων σημείωσαν ο Ζοάο Κανσέλο στο 33′ κι ο Γκονσάλο Γκέδες στο 38′ καθώς «καθάρισαν» από το α’ μέρος τη… δουλειά.

Δύο βαθμούς λιγότερους από την Πορτογαλία έχει η Ισπανία, η οποία με το γκολ του Σαράμπια στο 13ο λεπτό πέρασε το εμπόδιο της Ελβετίας των τριών ηττών σε ισάριθμα ματς (έχει σημειώσει μόνο ένα γκολ κι έχει δεχτεί επτά!).

Την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται επιβεβαίωσε η Γεωργία και στα Σκόπια. Στον 4ο όμιλο της League C η ομάδα του Γουίλι Σανιόλ νίκησε με 3-0 τη Βόρεια Μακεδονία κι έκανε το 3Χ3 στη διοργάνωση, ούσα το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά του γκρουπ.