Ο Σέρχιο Αραούχο έχει συνηθίσει τα δρομολόγια ΑΕΚ – Λας Πάλμας – ΑΕΚ και διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 24ωρο τον θέλουν να το ξανακάνει, να φεύγει δηλαδή από την ελληνική ομάδα για να επιστρέψει στην ισπανική, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα δεν συζητάει καν κάτι τέτοιο και έχει έτοιμο πλάνο για τον Αργεντίνο επιθετικό.

Μέχρι και πριν ένα-δύο χρόνια η συζήτηση για τον Αραούχο περιστρεφόταν γύρω από το γεγονός ότι ναι μεν ήταν καλός παίκτης, δεν ήταν όμως σταθερός σκόρερ. Είχε υπέρ του, φυσικά, το γεγονός ότι έβρισκε δίχτυα στα ντέρμπι, αλλά δεν ήταν αυτό το στυλ επιθετικού που εγγυάται σε μια ομάδα ότι θα σκοράρει σταθερά. Τη φετινή σεζόν που ο Αργεντίνος ήταν πολύ καλός, δεν ήταν καλή συνολικά η ομάδα και από ένα σημείο κι έπειτα παρασύρθηκε και αυτός. Λογικό είναι αυτό, συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι στην ΑΕΚ άλλαξαν γνώμη για τον Αραούχο. Αντιθέτως, εξακολουθούν να τον θεωρούν απαραίτητο και αυτός είναι ο λόγος που δεν δίνουν καμία σημασία στις φήμες για Λας Πάλμας. Φήμες που ούτως ή άλλως δεν είχαν βάση. Αυτό αποδείχθηκε και από τη διάψευση της ισπανικής ομάδας για όσα γράφτηκαν, αλλά ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η διάψευση, ο Αραούχο δεν θα το κουνούσε από την Ένωση. Και ο λόγος είναι ο Αλμέιδα και το πλάνο που έχει για τον συμπατριώτη του επιθετικό.

Ο Σέρχιο Αραούχο

Περιφερειακός και ηγέτης της επιθετικής γραμμής

Τι προβλέπει, όμως, αυτό το πλάνο; Ποια είναι η σκέψη του νέου προπονητή των κιτρινόμαυρων για τον Αραούχο; Η απάντηση είναι η εξής: Τη μετατροπή του σε ηγέτη, σε πρόσωπο – κλειδί της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Ο Αργεντίνος, όπως προαναφέρθηκε, δεν εγγυάται ότι θα βάλει 20-25 γκολ κάθε σεζόν. Εγγυάται, όμως, ότι θα δημιουργήσει σε κάθε αγώνα πολλά προβλήματα στον αντίπαλο. Είτε με την παρουσία του μέσα στην περιοχή, είτε αν πάρει μπάλα εκτός. Γιατί με τη μπάλα στα πόδια, αναμφισβήτητα, είναι πολύ καλός.

Έτσι, ο Αλμέιδα σκέφτεται να δώσει ένα ρόλο περιφερειακού επιθετικού στον Αραούχο. Να είναι αυτός που θα παίρνει τη μπάλα και θα μπορεί να κινείται ελεύθερα στα όρια της αντίπαλης περιοχής, δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του και φτιάχνοντας φάσεις. Σε αυτά είναι πολύ καλός, συν το γεγονός ότι ναι μεν δεν βάζει 20-25 γκολ κάθε χρόνο, βάζει όμως έναν καλό αριθμό. Αν, επομένως, τα συνδυάσει και τα δύο, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα τη νέα σεζόν. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα. Αρκεί, φυσικά, αυτή στο τέλος του καλοκαιριού να έχει το ρόστερ που θα έχει ζητήσει ο νέος προπονητής.