Το καλοκαίρι του 2016 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 105 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους, από την οποία τον είχε χάσει ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2012, για να αποκτήσει τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος τώρα φεύγει για δεύτερη φορά ως ελεύθερος από την αγγλική ομάδα και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ιταλική.

Ο διεθνής Γάλλος χαφ είχε γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος όλων των εποχών το 2016, αφού για πρώτη φορά μια μεταγραφή είχε σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ. Στο Μάντσεστερ, έχοντας 226 συμμετοχές με 39 γκολ και 51 ασίστ, κατέκτησε ένα Europa League και ένα αγγλικό Λιγκ Καπ, με τις σχέσεις του με το κλαμπ και τα ΜΜΕ να μην είναι και η καλύτερη.

Έτσι, φέτος που λήγει το συμβόλαιό του αποφάσισε να μην ανανεώσει και να αποχωρήσει ως ελεύθερος, με τα ρεπορτάζ να τον θέλουν να έχει συμφωνήσει για την επιστροφή του στη Γιουβέντους, με την οποία αναμένεται να υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές χαμηλότερες από αυτές που είχε στη Γιουνάιτεντ.

««Νιώθω προνομιούχος που έπαιξα για αυτή την ομάδα. Πολλές όμορφες στιγμές και αναμνήσεις, αλλά πιο σημαντικό μία άνευ όρων υποστήριξη από τους φιλάθλους. Σε ευχαριστώ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», ήταν το αποχαιρετιστήριό του μήνυμα μέσω Instagram, συνοδεύοντάς το και από ένα βίντεο.