Στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα βρέθηκε, σήμερα, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γεβγέν Σάκχοφ, ο οποίος είχε ταξιδέψει στα ρουμανο-ουκρανικά σύνορα προκειμένου να συναντήσει και να παραλάβει τη σύζυγό του και το νεογέννητο κοριτσάκι τους και να έρθουν όλοι μαζί στην Ελλάδα.

Η σύζυγος του Ουκρανού ποδοσφαιριστή, Αλόνα, δήλωσε πως γέννησε πριν από 12 ημέρες στο νοσοκομείο του Κιέβου ένα κοριτσάκι που το ονόμασε Αμέλια. «Όλες τις μέρες ήμουν σε καταφύγιο, αλλά πήγα να γεννήσω σε νοσοκομείο», είπε η Αλόνα Σάκχοφ, δηλώνοντας ήρεμη και ασφαλής που γύρισε στο δεύτερό της σπίτι, στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ανέφερε ότι ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες για να παραλάβει τη λεχώνα σύζυγό του, το μωρό τους και την πεθερά του, από τα σύνορα με τη Ρουμανία. «Με θλίβει όλη αυτή η κατάσταση που είδα και στον δρόμο με πολλούς συμπατριώτες μου που φεύγουν από την Ουκρανία για να σώσουν τη ζωή τους», τόνισε ο Γεβγέν Σάκχοφ, ευχαριστώντας την Ελλάδα για την υποστήριξη που τούς παρέχει.

Στο Κίεβο, ωστόσο, παραμένουν οι γονείς και ο αδελφός του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.