Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν απασχολεί, φυσικά, μόνο τους Ευρωπαίους αλλά όλο τον πλανήτη και εξαίρεση δεν αποτελούν οι Αργεντίνοι δημοσιογράφων, κάποιοι εκ των οποίων αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη χώρα για να δουν από κοντά πώς είναι η κατάσταση. Μια απόφαση που οδήγησε, τελικά, στη σύλληψή τους αλλά ο… Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα φρόντισε ώστε η περιπέτειά της να λήξει χωρίς περαιτέρω μπλεξίματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ το τηλεοπτικό κανάλι Telefe, ένα γκρουπ δημοσιογράφων ταξίδεψε από την Αργεντινή στην Ουκρανία προκειμένου να καλύψουν από κοντά τα γεγονότα. Σε περίοδο πολέμου, όμως, είναι πολύ εύκολο να μπλέξεις σε περιπέτειες, αφού οι Ουκρανοί φοβήθηκαν ότι ήταν κατάσκοποι και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύλληψή τους.

Τότε, όμως, άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Πώς; Ο ένας από τους δημοσιογράφους, όπως θα δείτε παρακάτω στη σχετική φωτογραφία, έχει στη γάμπα του ένα τατουάζ του Μαραντόνα με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Ένας εκ των συναδέλφων του, λοιπόν, ενημέρωσε τους Ουκρανούς, οι οποίοι το τσέκαραν και εκεί κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με Αργεντίνους.

«Η αστυνομία κατάσχεσε έγγραφα, κάμερες, τηλέφωνα και μας συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι πρώτες ανακρίσεις έγιναν σε τεταμένη ατμόσφαιρα: είναι μια χώρα σε πόλεμο και υποπτεύονταν πως ήμασταν κατάσκοποι ή σαμποτέρ. Ένας από τους αστυνομικούς είδε τα διαβατήρια των Αργεντινών συναδέλφων μου και είπε δύο λέξεις που καταλάβαμε: Μαραντόνα και Μέσι. Εκεί όλα άλλαξαν. Ο κάμεραμαν έδειξε ότι έχει ένα τατουάζ με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στη γάμπα του. Με αυτό άλλαξε πολύ η ατμόσφαιρα και χάρη στο χέρι του Θεού και στο ποδόσφαιρο καταφέραμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο δημοσιογράφος Ντανιέλ Ματαμάλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Τατουάζ του Μαραντόνα στη γάμπα Αργεντίνου δημοσιογράφου