Η Κίνα αναμένεται να μπλοκάρει την κάλυψη των αγώνων της Premier League μέσα στο σαββατοκύριακο, έπειτα από την απόφαση της λίγκας να στηρίξει την Ουκρανία έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας.

Στα αγγλικά γήπεδα, ιδίως όταν αγωνίζονται ομάδες με Ουκρανούς ποδοσφαιριστές, έχουν σημειωθεί διαμαρτυρίες κατά της Ρωσίας και του πολέμου.

Η Premier League εξέδωσε ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη όπου καταδίκαζε τη ρωσική εισβολή και εξέφρασε την πρόθεσή της να δείξει την αλληλεγγύη της προς τον Ουκρανία με διάφορους τρόπους στη διάρκεια των δέκα αγώνων της κατηγορίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το BBC η κινεζική εταιρία iQIYI που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενημέρωσε την Premier League πως δεν θα μεταδώσει τους αγώνες στις πλατφόρμες της. Η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου δεν σχολίασε την είδηση, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων PA υποστήριξε πως το blackout θα προχωρήσει. Η κίνηση ερμηνεύεται από τους Άγγλους ως σημάδι της ισχυρής θέσης της Κίνας με τη Ρωσία.

Επιπλέον, να σημειώσουμε πως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το τί θα συμβεί στη Ρωσία. Πρόσφατα σε αγώνα του γερμανικού Κυπέλλου, το τηλεοπτικό δίκτυο δεν μετέδωσε την κίνηση των παικτών να δείξουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία.