Το πρώτο μέρος της φάσης των «16» του Champions League ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή των δύο αναμετρήσεων που απέμεναν και οι οποίες δεν έδωσαν το παραμικρό προβάδισμα σε καμία ομάδα. Στη Μαδρίτη η Ατλέτικο υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, την ίδια ώρα που στη Λισαβόνα η Μπενφίκα φιλοξενούσε τον Άγιαξ, με το παιχνίδι να λήγει με σκορ 2-2.

Στο Wanda Metropolitano η Ατλέτικο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ και το πέτυχε όντως, αφού στο 7′ ο Ζοάο Φέλιξ με πολύ ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-0. Ο,τι καλύτερο για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, ό,τι χειρότερο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, στο 45′, κινδύνεψε να βρεθεί πίσω με 2-0 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Βρσάλικο.

Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους Άγγλους να θέλουν να ισοφαρίσουν αλλά να μην έχουν φάσεις και τους Ισπανούς να θέλουν κυρίως να κρατήσουν το σκορ. Και τελικά δεν το κράτησαν… Στο 80′ η Γιουνάιτεντ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Φερνάντες πέρασε ωραία για τον Ελάνγκα, ο οποίος νίκησε τον Όμπλακ και έγραψε το 1-1. Σκορ που ήταν και το τελικό -και το οποίο τα αφήνει όλα ανοιχτά αφού το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί- από τη στιγμή που ο Γκριεζμάν στο 87′ σημάδεψε το δοκάρι (οριζόντιο), το οποίο ήταν το δεύτερο για τους Μαδριλένους.

Ματσάρα χωρίς νικητή στη Λισαβόνα

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου υποδέχθηκε τον Άγιαξ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 18′ με πολύ ωραία τελείωμα του Τάντιτς μετά τη σέντρα από δεξιά (0-1). Γκολ στο οποίο απάντησαν λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 26′ οι Πορτογάλοι, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, αφού το 1-1 έγινε με το αυτογκόλ του Αλέ μετά το γύρισμα που έγινε από αριστερά. Ο παίκτης της ολλανδικής ομάδας, όμως, δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά και το απέδειξε μόλις τρία λεπτά μετά, στο 29′, όταν νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Βλαχοδήμο και έκανε το 1-2.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, στο 44′, ο Άγιαξ μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ αλλά ο Άλβαρες έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Αλέ δεν τα κατάφερε στην επαναφορά, με το παιχνίδι να παραμένει… ματσάρα και στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το τρίτο γκολ, ο Βλαχοδήμος ήταν σωστός όποτε χρειάστηκε να επέμβει, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν για την ισοφάριση και τελικά το 2-2 έγινε στο 72′ από τον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Πάσβεϊρ στο σουτ του Ράμος.