Μια εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από μια τεράστια επίδοση έκανε ο Ανδρέας Πανταζής στο μίτινγκ στίβου της Καρλσρούης. Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» στα 16,79 μ. στο τριπλούν. Αυτή η η επίδοση αποτελεί την καλύτερη ως τώρα στον κόσμο για το 2022, ενώ είναι και η 3η καλύτερη όλων των εποχών για την Ελλάδα.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού νίκησε στον αγώνα της σειράς Indoor Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το εντυπωσιακό του άλμα το έκανε στην 3η του προσπάθεια. Ο αθλητής του ΑΟ Μεγάρων μπήκε πολύ δυνατά και γνωρίζοντας πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση επιδίωξε τη νίκη πηδώντας στα 16,73 μ. στην πρώτη προσπάθεια. Ακολούθησε μια άκυρη, ενώ στην 4η έφτασε ως τα 16,45 μ. Έπειτα, άφησε 5η προσπάθεια και ήταν άκυρος εκ νέου στην 6η.

Φυσικά, η επίδοση αποτελεί ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο μιας και προηγουμένως είχε 16,26 μ.. Στον ανοιχτό στίβο έχει 16,86 μ.. Παράλληλα, ισοφάρισε στην 3η θέση των καλύτερων ελληνικών επιδόσεων όλων των εποχών στον κλειστό στίβο τον νυν τεχνικό διευθυντή εθνικών ομάδων, Χρήστο Μελέτογλου.

Αν μη τι άλλο έδειξε πως μπορεί να πιάσει τα απαραίτητα επίπεδα και να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας. Δεύτερος πίσω από τον Πανταζή ήταν ο Ναζίμ Μπαμπάεβ από το Αζερμαιτζάν με 16,76μ. και τρίτος ο Γερμανός Μαξ Χες με 16,73μ. Στην 7η θέση τερμάτισε ο Νίκος Ανδρικόπουλος με άλμα στα 16,24 μ.

Δυνατά μπήκε και ο Καραλής

Την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του, πραγματοποίησε στο μίτινγκ της Καρλσρούης ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας αθλητής που τερμάτισε τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατέλαβε την έβδομη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,71μ., ενώ είχε την ευκαιρία μόλις στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν να δει τον πήχη στα 5,81 μ. και να απειλήσει από νωρίς το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα με έγκυρο άλμα στα 5,36μ., ξεπέρασε με την δεύτερη τα 5,51μ., με την πρώτη τα 5,61μ., ενώ χρειάστηκε τρία άλματα στα 5,71 μέτρα. Μία θέση πίσω από τον Καραλή έμεινε ο Πιοτρ Λίσεκ, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5,71 μ. και ολοκλήρωσε στα 5,61 μέτρα.