Τα άσχημα αποτελέσματα στην Premier League είχαν ως συνέπεια ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να απολυθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε στην Ισπανία για ένα κρίσιμο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ έχοντας στον πάγκο τον Μάικλ Κάρικ. Το σημαντικό, όμως, για τους κόκκινους διάβολους είναι ότι είχαν στον αγωνιστικό χώρο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού αυτός ήταν που έδωσε τη νίκη – πρόκριση στους «16» του Champions League.

Για να είμαστε ακριβείς, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά και στον Ντε Χέα, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ειδικά ήταν ο καλύτερος παίκτης της αγγλικής ομάδας. Ο Ισπανός τερματοφύλακας είπε «όχι» όσες φορές χρειάστηκε στους συμπατριώτες του, οι οποίοι ήταν ανώτεροι και είχαν τις ευκαιρίες.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμενε στο 0-0, το οποίο ουσιαστικά δεν ήταν καλό για καμία από τις δύο ομάδες. Μέχρι που ήρθε το 78ο λεπτό και το λάθος του τερματοφύλακα Ρούγι, με τον Φρεντ να παίρνει τη μπάλα και να τη δίνει στον Ρονάλντο, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1. Η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να απαντήσει αλλά δεν τα κατάφερε και στο 90′ ο Σάντσο με τρομερό σουτ έγραψε το 0-2, αποτέλεσμα που στέλνει τη Γιουνάιτεντ στους «16» της διοργάνωσης.

Πέρασε και από Κίεβο η Μπάγερν

Την ίδια ώρα, στην Ουκρανία, η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε πρόβλημα με τα χιόνια και με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει με ανάποδο ψαλιδάκι άνοιξε το σκορ από νωρίς (14′) κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Στο 42′, μάλιστα, οι Βαυαροί πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Κομάν και δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα για το 1-2 από τον Χαρμάς στο 70′, αφού πήραν την 5η νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Champions League.