Η απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν και η πρόσληψη του Τσάβι, ο οποίος ως παίκτης έγραψε τη δική του πολύ μεγάλη ιστορία, άλλαξε το κλίμα γύρω από τη Μπαρτσελόνα και επανέφερε τα χαμόγελα, τα οποία έδιναν κι έπαιρναν μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στον εκτός έδρας αγώνα με τη Θέλτα, αφού το σκορ ήταν 0-3. Κι όμως, για να αποδειχθεί και το πόσο… άρρωστη είναι ως ομάδα, η Μπάρτσα δεν κατάφερε να νικήσει αυτό το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν επική επιστροφή και ισοφάρισαν στο 96ο λεπτό.

Οι Καταλανοί μπήκαν τέλεια στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Φατί, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε και με πολύ ωραίο τελείωμα από δύσκολη θέση βρήκε δίχτυα. Γκολ που έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη Μπαρτσελόνα, η οποία στο 18′ έκανε το 0-2 με τρομερό σουτ του Μπουσκέτς εκτός περιοχής.

Η Θέλτα ήταν υποχρεωμένη να παίξει, πλέον, επιθετικά και οι μπλαουγκράνα έβαλαν και τρίτο γκολ, με κεφαλιά του Ντεπάι στο 34′ μετά τη σέντρα του Άλμπα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 3-0. Προβάδισμα νίκης δηλαδή, αλλά αυτή τελικά δεν ήρθε!

Τα πάνω-κάτω και ισοφάριση της Θέλτα στο 96′

Νωρίς στο β’ μέρος, στο 51′ ο Άσπας μείωσε από κοντά σε 1-3 μετά την ασταθή απόκρουση του Τερ Στέγκεν και στο 74′ πλησίασε κι άλλο, αφού ο Νολίτο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-3. Η Μπάρτσα θα μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο στο 84′ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Ντε Γιονγκ και τελικά στο 96′ ο Ιάγκο Άσπας με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 3-3, δίνοντας ανέλπιστο βαθμό στη Θέλτα και προκαλώντας πονοκέφαλο στον Τσάβι, ο οποίος διαπίστωσε από την αρχή ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του στον πάγκο των Καταλανών.