Προπονητής της Μπαρτσελόνα είναι κι επίσημα ο Τσάβι, κλείνοντας θετικά το σίριαλ που ξεκίνησε μετά την απομάκρυνση του Ρόναλντ Κούμαν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Έπειτα από 767 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, 17 χρόνια και 25 τίτλους, ο Τσάβι επιστρέφει στην ομάδα της καρδίας έπειτα από ένα διάλειμμα στο Κατάρ, όπου έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα με την Αλ Σαντ, θέλοντας να την επαναφέρει στην κορυφή. Για το λόγο αυτό υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Καταλανούς μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

«Επιστρέφω στην ομάδα που είναι όλη μου η ζωή»

Την πρώτη του τοποθέτηση ως προπονητής της Μπαρτσελόνα έκανε ο Τσάβι, με ένα μήνυμα γεμάτο συναισθήματα που ανέβασε στο Instagram, αναλογιζόμενος τις δυσκολίες που υπάρχουν στην επιστροφή του στη Βαρκελών.

«Επιστρέφω στο σπίτι.

Σε αυτό το μέρος που μεγάλωσα, στην ομάδα που είναι όλη η ζωή μου.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου για την επιθυμία να υπερασπιστώ το έμβλημα στο σήμα της καρδιάς. Να νιώσω ξανά την ενέργεια του “Καμπ Νόου” και ν’ ακούσω τις ιαχές και τη στήριξη του κόσμου.

Ξέρω ότι έρχομαι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όμως, αντιμετωπίζω αυτή την πρόκληση με ενθουσιασμό. Θα δουλέψω και θα παλέψω για όλους σας ώστε να φτάσουμε εκεί που αξίζει στον σύλλογο. Ευχαριστώ τη Μπαρτσελόνα για την εμπιστοσύνη αλλά και τους οπαδούς που πιστεύουν σε εμένα γι’ αυτό τον πολύ δύσκολο ρόλο.

Η ιστορία μας συνεχίζεται…» ανέφερε στο μήνυμα που έγραψε στα social media, βάζοντας κι ένα story με τον ίδιο ως πιτσιρικά με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα αλλά και την μορφή του στο παρόν, δείχνοντας όλο το ταξίδι που έχει διανύσει».