Η Premier League έδωσε την έγκρισή της και η Νιουκάστλ πέρασε πλέον επισήμως στα χέρια Σαουδαράβων επενδυτών που περιουσία που φτάνει στα 320 δισ. λίρες.

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από πέρυσι, διακόπηκαν για ένα διάστημα και ξανάρχισαν ξανά πριν μήνες. Και από τη στιγμή που ξανάρχισαν όλα έδειχναν ότι θα υπήρχε συμφωνία. Όπως και έγινε δηλαδή, με τον αγγλικό σύλλογο να ανακοινώνει επισήμως την αλλαγή ιδιοκτήτη.

Ο Μάικ Άσλεϊ αποχωρεί έπειτα από παρουσία 14 ετών και η νέα εποχή ανήκει στον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τους συνεργάτες του, με το συγκεκριμένο fund να έχει περιουσία που ξεπερνάει τα 320 δισ. λίρες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 50 φορές πιο πλούσιοι από τους Άραβες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ριζικές αλλαγές στο ρόστερ

Οι Σαουδάραβες, λοιπόν, παίρνουν στα χέρια τους τον έλεγχο της Νιουκάστλ αφού αγόρασαν το 80% των μετοχών και είναι δεδομένο ότι στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Τόσο στη θέση του προπονητή όσο και στο ρόστερ, αφού πλέον το οικονομικό κομμάτι δεν θα αποτελεί πρόβλημα για την αγγλική ομάδα.