Το fund από τη Σαουδική Αραβία με τον Γιασίρ Αλ – Ρουμαγιάν και πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είναι έτοιμο να αγοράσει τη Νιούκαστλ και αρχίζουν ήδη οι συγκρίσεις.

Το ενδιαφέρον για τις μετοχές του αγγλικού κλαμπ υπάρχει εδώ και ένα χρόνο, αλλά το θέμα είχε μπλοκαριστεί μετά τον πρώτο έλεγχο που είχαν κάνει οι αγγλικές Αρχές. Αυτό, όμως, ξεπεράστηκε και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Σαουδάραβες να είναι πολύ κοντά στην αγορά της Νιούκαστλ.

Τα βρετανικά ρεπορτάζ κάνουν λόγο για απόκτηση του 80% των μετοχών του κλαμπ, με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να προορίζεται για τη θέση του προέδρου, ενώ ουσιαστικά ο μεγαλομέτοχος θα είναι ο Γιασίρ Αλ – Ρουμαγιάν.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί

Η σύγκριση με τους Άραβες των Σίτι και Παρί

Η όλο και πιο πιθανή είσοδος των συγκεκριμένων Σαουδαράβων στο ποδόσφαιρο, έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται συγκρίσεις με όσους είναι ήδη και συγκεκριμένα με τα αφεντικά των Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν.

Με την περιουσία, λοιπόν, των υποψήφιων νέων αφεντικών της Νιούκαστλ να φτάνει στα 320 δισ. λίρες, η σύγκριση δείχνει ότι είναι 10 φορές πιο πλούσιοι από τον Σεΐχη Μανσούρ της Σίτι (23.3 δισ.) και 50 φορές πιο πάνω από τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί της Παρί (6,5 δισ.).