Η Ισπανία ήταν η νικήτρια στον πρώτο ημιτελικό του Nations League, επικρατώντας της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας με 2-1 στο Σαν Σίρο.

Η σκουάντρα ατζούρα ήταν αήττητη για 37 αγώνες και αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί που έχει κάνει ποτέ εθνική ομάδα. Ένα σερί που έλαβε τέλος τώρα, αφού οι Ίβηρες κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Μιλάνο, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Φ. Τόρες που πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 17′ και στο 45′, από σέντρες του Ογιαρθάμπαλ.

Ενδιάμεσα, οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (ο Μάρκος Αλόνσο για την Ισπανία στο 19′ και ο Μπερναρντέσκι για την Ιταλία στο 34′), ενώ η Ιταλία -για την οποία έχασε τεράστια ευκαιρία ο Ινσίνιε στο 35′- έμεινε με 10 παίκτες στο 42′ λόγω της αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Μπονούτσι.

Ο Φεράν Τόρες σκοράρει με κεφαλιά

Μείωσαν οι ατζούρι, αλλά…

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, με λίγα λόγια, είχε το παιχνίδι στα χέρια της, αφού ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και έπαιζε και με παίκτη περισσότερο. Οι φούριας ρόχας, επομένως, δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ιταλοί δεν τα παράτησαν και στο 83′, αν και με παίκτη λιγότερο, μείωσαν με τον Πελεγκρίνι μετά την ασίστ του Κιέζα. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε ένα 10λεπτο στη διάθεσή της για να ψάξει την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε, με συνέπεια να θυμηθεί πώς είναι το συναίσθημα της ήττας.