Ιδανικότερα δεν θα μπορούσε να μπει το νέο έτος για τον Παναιτωλικό! Στο ντέρμπι της… Ευρώπης, οι Αγρινιώτες φάνηκαν καλύτερα προετοιμασμένοι και πήραν μεγάλο διπλό με το ευρύ 3-1 απέναντι στη Βέροια.

Ο Κάπελ (27’) και ο Βιγιαφάνιες (54, 63’) υπέγραψαν το τρίποντο για τα «καναρίνια» που ξεπέρασαν κατά δύο βαθμούς τη βασίλισσα του βορρά και γυρίζουν στη βάση τους, όντας μόνοι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γκρανέρο, που υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα, το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το… γκολ της τιμής, με τον Καλτσά (88’) που διαμόρφωσε το τελικό σκορ «ανήμερα» της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό απ’ το καλοκαίρι.

Το ματς:

Η προσμονή για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας (ό,τι και να λέει ο καθένας) ήταν μεγάλη. Αλλά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, επ’ ουδενί δεν δημιουργούσαν την εντύπωση πως… μας έλειψε το πρωτάθλημα. Φάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, παρά τον εν μέρει… συμπαθητικό ρυθμό που ήθελαν να δώσουν Βέροια και Παναιτωλικός. Όταν, όμως θες να ‘χεις αποτελεσματικότητα, τότε τελειώνεις την παραμικρή ευκαιρία που θα σου δοθεί. Κι αυτό έκαναν τα «καναρίνια» που ουσιαστικά στην πρώτη τους τελική σκόραραν. Όταν ο Καλί αντί να διώξει… πάσαρε στον Καπέλ (μετά από μακρινή μπαλιά του Μαρτίνες) και αυτός στο τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη έκανε το 0-1.

Θα μπορούσε, βέβαια η βασίλισσα του βορρά να ανταποδώσει το χτύπημα. Αλλά ελάχιστα λεπτά αργότερα (32’) ο Ντουμίτρου έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει (με τον Ράφαελ να του αρνείται το γκολ στο τετ-α-τετ). Οι γηπεδούχοι στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους, έδειξαν πιο… ζωηροί και με διάθεση να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Παναιτωλικός κρατούσε άνετα και δεν έδειχνε -κυρίως- πρόθεση να αφήσει τη Βέροια να κάνει το παιχνίδι της και να παλέψει για την ανατροπή.

Και στο άψε-σβήσε στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Χάβου κλείδωσαν μια και καλή τους τρεις βαθμούς. Στην πρώτη φάση της επανάληψης, στο 54’, ο Σέντρικ έκανε το λάθος, ο Βιγιαφάνες νίκησε τον Καλί στο… τζαρτζάρισμα και πλάσε εύστοχα για το 0-2. Και η διαφαινόμενη νίκη απέκτησε διαστάσεις θριάμβου, όταν στο 63’ σε μια αντεπίθεση… ονειρεμένη (με τρεις μπαλιές), ο Άλβες γύρισε στον Βιγιαφάνιες και ο Αργεντινός χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ, υπογράφοντας το 0-3 (κι ενώ στιγμές νωρίτερα ο Μπεν έχασε μεγάλη ευκαιρία με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι στον Κέβιν).

Κακά τα ψέματα, το να γυρίσει το ματς από 0-3, γίνεται μια στις τόσες. Συνέβη στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ημαθία δεν ήταν μια τέτοια μέρα… Η βασίλισσα του βορρά… άργησε να ξυπνήσει κι όταν επιχείρησε κάτι τέτοιο, είδε την τύχη και τον Ράφαελ να της γυρνάνε την πλάτη. Με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να λέει «όχι» σε σουτ του Παυλίδη, ενώ και οι άλλες απόπειρες των γηπεδούχων δεν έβρισκαν αντίκρισμα (την ώρα που ο Παναιτωλικός απλώς έκανε… συντήρηση). Τουλάχιστον κατάφεραν έστω και στο 88’ να μετριάσουν -κάπως- την βαριά ήττα τους, με τον Καλτσά να σουτάρει από μακριά και να διαμορφώνει το τελικό 1-3 (αφού ο Ράφαελ… γλίστρησε και δεν μπόρεσε καν να επιχειρήσει να το βγάλει).

Πηγή: sport-fm.gr