Χωρίς διάθεση να παλέψει είδε την εθνική Αγγλίας ο Αρσέν Βενγκέρ που την χαρακτήρισε ως απελπιστική. Μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο είπε ο Γάλλος τεχνικός της Άρσεναλ.

Εντελώς απογοητευμένος από αυτά που είδε στο γήπεδο από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ: «Ο τρόπος που ήρθε η ήττα θα πληγώσει την Άγγλια. Οι καλοί παίκτες χωρίς καλό προπονητή δεν λειτουργούν και ο καλός προπονητής με κακούς παίκτες δεν λειτουργεί επίσης. Είναι απελπιστικό. Η ομάδα δεν πάλεψε, έπαιζαν όντως φιλικό παιχνίδι. Ο Στήβεν Τζέραρντ έδειχνε χαμένος στο γήπεδο. Όταν έχανε την μπάλα δεν ήταν καλό. Μόλις την κέρδιζε η Αγγλία, την έχαναν αμέσως. Έχαναν την μπάλα αμέσως, με την πρώτη φάση. Απόφευγαν τα τάκλιν. Υπήρχε μόλις μια ομάδα στο γήπεδο. Οι Άγγλοι έχαναν την κατοχή στο δικό τους μισό και σε αυτό το επίπεδο αυτό είναι καταστροφικό».

Μια προσπάθεια εξήγησης για αυτό το φαινόμενο έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ που επικέντρωσε τις βολές του στον τύπο της χώρας αλλά και στους λίγους καλούς Άγγλους παίκτες: «Υπάρχει μια παράλυση, μια ντροπή όταν παίζουν στο Γουέμπλεϊ . Ο Μπέκαμ μου είπε ότι είναι τέτοια η πίεση από τον τύπο που υπάρχει συγκράτηση από τους παίκτες. Ο πλούτος του ποδοσφαίρου μια χώρας φαίνεται από το βάθος που διαθέτει σε παίκτες. Όταν υπάρχουν πέντε παίκτες που λείπουν για την Αγγλία δεν βλέπεις πολλούς που μπορούν να παίξουν στο ίδιο επίπεδο».
πηγή: gazzetta