Η Ελίνα Σβιτολίνα, Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί της Μαρίας Σάκκαρη στους 16 των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μετά από μεγάλη μάχη σε όλο το ματς. Κατά τη διάρκειά της, έγινε εμφανές και το μεγάλο, εντυπωσιακό τατουάζ που έχει «χτυπήσει» στο αριστερό πόδι, που απεικονίζει μια αγριεμένη τίγρη, σύμβολο δύναμης και ισχύος.

Νωρίτερα, η Μαρία Σάκκαρη σταμάτησε την πορεία της στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις στο μονό των γυναικών καθώς η Ουκρανή την κέρδισε στον 3ο γύρο με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-4).

Η Σάκκαρη, αν και βρέθηκε πίσω στο πρώτο σετ με 0-3 και 1-4, έκανε δυναμική επιστροφή καθώς γύρισε το ματς παίρνοντας κεφάλι στα games με 5-4 και τελικά βγήκε νικήτρια μετά από σκληρή μάχη με 7-5 παίρνοντας το πρώτο σετ (1-0).

Η Σβιτόλινα πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση στο δεύτερο σετ και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Η Ουκρανή τενίστρια κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-3 και το ματς έγινε ντέρμπι.

Η Μαρία ξεκίνησε με το δεξί στο τρίτο και πλέον καθοριστικό σετ, όμως η Σβιτόλινα γύρισε γρήγορα τα games και προηγήθηκε με 3-1. Η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 3-3. Η Ουκρανή ωστόσο συνέχισε και πήρε προβάδισμα με 5-3 και τελικά έφτασε στη νίκη με 6-4 κάνοντας το 2-1 με ανατροπή.