Με λυτρωτή τον Ντόβμπικ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης η Ουκρανία νίκησε τη Σουηδία των 10 παικτών και συνεχίζει στο Euro 2020.

Οι Σουηδοί ήταν αυτοί που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, αλλά οι Ουκρανοί ήταν πιο ουσιαστικοί. Και αφού πρώτα απείλησαν στο 11′ με το σουτ του Γιαρμολένκο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Όλσεν, σκόραραν στο 27′: Ο Γιαρμολένκο έκανε τρομερή πάσα με εξωτερικό φάλτσο και ο Ζιντσένκο εκτέλεσε στην κίνηση για το 0-1.

Οι Σκανδιναβοί, όμως, αντέδρασαν, έψαξαν την ισοφάριση πριν το τέλος του ημιχρόνου και τα κατάφεραν στο 43′, όταν το δυνατό σουτ του Φόρσμπεργκ κόντραρε στον Ζαμπάρνι, με τον Μπούστσαν να μην μπορεί να αποκρούσει (1-1).

Στο β’ μέρος η Ουκρανία μπήκε καλύτερα και ήταν πιο ορεξάτη, με τη Σουηδία να ξυπνάει κι αυτή και τη μπάλα να κάνει… πλάκα στις δύο ομάδες: Δοκάρι για τους Ουκρανούς στο 55′ με τον Σίντορτσουκ, δοκάρι και οι Σουηδοί στο 56′ με τον Φόρσμπεργκ. Το παιχνίδι απέκτησε εξαιρετικό ρυθμό και η Σουηδία ήταν αυτή που είχε καλύτερη εικόνα, αλλά ήταν ξανά άτυχη στο 69′, αφού το σουτ του Φόρσμπεργκ κατέληξε ξανά στο δοκάρι.

Αυτή, ουσιαστικά, ήταν η τελευταία καλή φάση του 90λεπτου, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπήκε άλλο γκολ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Εκεί, η Σουηδία έμεινε με 10 παίκτες αφού στο 98′ ο Ντάνιελσον είδε κόκκινη κάρτα -μέσω VAR- για χτύπημα στον Μπεσέντιν, οι δυο ομάδες έπαιζαν με στόχο να πάνε στη διαδικασία των πέναλτι αλλά δευτερόλεπτα πριν γίνει αυτό, στο 120′, ο Ζιντσένκο σέντραρε και ο Ντόβμπικ με κεφαλιά έγραψε το 2-1 και έστειλε την Ουκρανία στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ (83′ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83′ Μπένγκτσον), Λάρσον (97′ Κλάεσον), Όλσον (101′ Χελάντερ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Ίσακ (97′ Μπεργκ), Κουλουσέφσκι (97′ Κουάισον).

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Κρίβτσοφ, Ματβιγιένκο, Σίντορτσουκ (118′ Μπέζους), Στεπανένκο (95′ Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106′ Ντόβμπικ), Γιάρεμτσουκ (91′ Μπεσέντιν, 101′ Τσιγκάνκοφ), Σαπαρένκο (61′ Μαλινόφσκι).