Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δίνει κάποιες καταπληκτικές ιστορίες, καθώς οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν (οι ποδοσφαιριστές), καταγράφουν κάποιες εντυπωσιακές υπερβάσεις, οι οποίες μνημονεύονται από τους φιλάθλους ακόμη και για πολλά χρόνια.

Μια από αυτές τις ξεχωριστές ποδοσφαιρικές ιστορίες διαδραματίστηκε πριν λίγες ώρες, όταν η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε με 2-1 της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε για το Κόπα Λιμπερταδόρες, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Συγκεκριμένα, κατέβηκε στο ματς με 20 απουσίες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τερματοφύλακα.

Τη θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ένας μέσος, ο Έντσο Πέρες, ο οποίος έκανε αρκετά καλά τη δουλειά του, αν και οι αντίπαλοι γνώριζαν πως δεν είναι αυτή η μόνιμη δουλειά του. Έτσι, επιχείρησαν αρκετά σουτ -ακόμη και από μεγάλη απόσταση- όμως ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αντεπεξήλθε πολύ καλά και η εστία του παραβιάστηκε μόλις μια φορά.

Μάλιστα, η Ρίβερ είδε να απορρίπτεται το αίτημά της να δηλώσει έξτρα τερματοφύλακες, αφού και οι τέσσερις έχουν νοσήσει από την COVID-19. Τελικά, η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο αγωνίστηκε με 11 ποδοσφαιριστές, μην έχοντας αλλαγές στον πάγκο της, προηγήθηκε με 2-0 στο 6’ με τα γκολ των Ανχιλέρι (3’) και Άλβαρεζ (6’) και κατόπιν ανέλαβε… δράση ο Πέρες.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης: