Με γκολ του Μάνταλου η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον αφήνει εκτός Ευρώπης.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης θα μπορούσε να περιγραφεί με δύο λέξεις: Δεν βλεπόταν. Άγνωστο αν η αιτία ήταν η πίεση λόγω βαθμολογίας ή το γεγονός ότι πρόκειται για δύο κακές -για τα ονόματά τους- ομάδες, λογικά και τα δύο έπαιξαν ρόλο, αλλά το σίγουρο είναι ένα: Πράσινοι και κιτρινόμαυροι δεν έκαναν ούτε μία φάση της προκοπής στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήξερε τι να κάνει με αυτή, η ΑΕΚ προσπαθούσε να καταλάβει ποιο ακριβώς ήταν το πλάνο της και έτσι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κάτι αξιόλογο.

Το δεύτερο, όμως, άρχισε με γκολ…

Στο 50′ ο Ανσαριφάρντ σέντραρε από δεξιά και ο Μάνταλος κοντρόλαρε και πλάσαρε τον Διούδη για το 0-1. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, οι κιτρινόμαυροι έγιναν απειλητικοί σε μια-δυο περιπτώσεις στο επόμενο 10λεπτο, την ίδια ώρα που οι πράσινοι προσπαθούσαν να βρουν κουράγιο και να κάνουν την αντεπίθεσή τους.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι μπορούσε να ισοφαρίσει στο 68′ με τον Χατζηγιοβάνη αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά και στο 75′ η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το 0-2 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Σβάρνα. Δεν ήταν αυτή η τελευταία φάση του ντέρμπι όμως.

Στο 89′ ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε τον Ανσαριφάρντ για να βάλει τον Νεντελτσιάρου και πέντε λεπτά μετά το μετάνιωσε, αφού τον είδε να κάνει πέναλτι στον Μακέντα. Ο Ιταλός είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για έξοδο στην Ευρώπη, έστειλε όμως τη μπάλα στο δοκάρι και όλα τελείωσαν…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μολό, Νιας (80′ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (71′ Ενγκμπακοτό), Καμπετσής (58′ Καρλίτος), Μακέντα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (81′ Μπακάκης), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89′ Νεντελτσιάρου).