Την αντιπάθειά του για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ακόμη μία φορά ο Ενές Καντέρ.

Μιλώντας στον Alpha, ο σέντερ των Μπλέιζερς τόνισε πως δεν θα ήθελε να μιλήσει με τον πολιτικό ηγέτη της Τουρκίας και πως θα τον έφτυνε στο πρόσωπο αν τον είχε μπροστά του, ενώ ανέφερε επίσης:

«Έχει ακυρώσει το διαβατήριό μου. Πλέον δεν είμαι Τούρκος πολίτης. Πολλά από αυτά που είπα έκαναν κακό και στην οικογένειά μου. Ο πατέρας μου απολύθηκε, η αδερφή μου δεν έχει βρει ακόμα δουλειά μετά τις σπουδές της στην ιατρική, ο αδερφός μου έφυγε από ομάδες επειδή έχουμε το ίδιο όνομα».

Ο Καντέρ δεν σταμάτησε εκεί και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τόσοι αθώοι στις φυλακές. Πολλές αθώες γυναίκες, για τις οποίες η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως βιάζονται και βασανίζονται καθημερινά. Οι λόγοι του Ερντογάν διακατέχονται από μίσος για το Ισραήλ και την Ελλάδα. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση για να κερδίσει ψήφους».

Επιπρόσθετα, ο Τούρκος σέντερ σημείωσε ότι δεν φοβάται στις ΗΠΑ, επειδή τον προστατεύει το FBI, ενώ θεωρεί πως σε περίπτωση επιστροφής του στην πατρίδα του, κάποιος θα προσπαθήσει να του κάνει κακό.

«Ράγισε η καρδιά μου όταν ο Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Γιατί να κάνει τζαμί ένα κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς;», σημείωσε στη συνέχεια ο Καντέρ, που εξέφρασε και την αγάπη του για την χώρα μας, τονίζοντας:

«Είμαι ευγνώμων στους Έλληνες, γιατί υποδέχονται τις οικογένειες που φεύγουν από την Τουρκία λόγω του Ερντογάν. Ένα “ευχαριστώ” είναι λίγο. Είμαστε αδέρφια και γείτονες, ας μην πάρουμε στα σοβαρά τον Ερντογάν. Ανυπομονώ να πάρω το διαβατήριο των ΗΠΑ και να έρθω στην χώρα σας, που είναι μία από τις αγαπημένες μου».