Φαβορί για την πρόκριση στους «4» του Europa League είναι η Ρόμα μετά την εκτός έδρας νίκη της, με ανατροπή, κόντρα στον Άγιαξ.

Είναι το καλύτερο ζευγάρι των προημιτελικών και οι Ιταλοί είναι αυτοί που έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Μπορεί οι Ολλανδοί να προηγήθηκαν στο Άμστερνταμ με το γκολ του Κλάασεν στο 39′, αλλά στο 54′ έχασαν πέναλτι με τον Τάντιτς και από εκείνο το σημείο άλλαξαν όλα: 1-1 ο Πελεγκρίνι με φάουλ (και λάθος του τερματοφύλακα) στο 57′, 1-2 ο Ιμπάνιες με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 87′ και οι τζαλορόσι είναι το φαβορί ενόψει της ρεβάνς στη Ρώμη.

Από εκεί και πέρα, στα άλλα παιχνίδια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ των Ράσφορντ (31′) και Φερνάντες (91′ πεν.) νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τη Γρανάδα και ουσιαστικά εξασφάλισε ήδη την πρόκριση της. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τη Βιγιαρεάλ, η οποία με σκόρερ τον Μορένο (44′ πεν.) πέρασε από το Ζάγκρεμπ νικώντας τη Ντιναμό (0-1), ενώ η έκπληξη έγινε στο Λονδίνο.

Εκεί, η Άρσεναλ υποδέχθηκε τη Σλάβια Πράγας και άνοιξε το σκορ στο 86′ με τον Πέπε, αλλά δεν κράτησε το 1-0 αφού δέχθηκε την ισοφάριση από τον Χόλες στο 94′ και θα πρέπει να… τρέξει στην Τσεχία για την ανατροπή.

Άγιαξ – Ρόμα 1-2
Άρσεναλ – Σλάβια Πρ. 1-1
Ντιναμό Ζ. – Βιγιαρεάλ 0-1
Γρανάδα – Μάντσεστερ Γιουν. 0-2