Την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς του Euro Cup πανηγυρίζει η ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης, η οποία κατάφερε να αποκλείσει την πανίσχυρη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να επικρατήσει με 11-10 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στην πρώτη αναμέτρηση. Έτσι, όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου χρειάστηκαν 16 εκτελέσεις συνολικά για να προκύψει νικητής. Και ήταν η Βουλιαγμένη!

Η ομάδα του Χρβόγε Κολιάνιν πήρε την πρόκριση μετά το εύστοχο πέναλτι του Μπάσιτς αμέσως μετά το δοκάρι του Βρλιτς από την πλευρά των Κροατών, με αποτέλεσμα να περιμένουν πλέον τους ημιτελικούς με την ουγγρική Όρβοσι στις 3 και 10 Απριλίου.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-1, 1-2, 4-3 κ.α., 9-8 πεν.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Χρβόγε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 2, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Λόζινα 2, Μπάσιτς, Ανδρεάδης

Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Ζόραν Μπάγιτς): Μάρτσελιτς, Ράντου, Μίλος 2, Μπιλιακα, Λάζιτς 4, Γ. Βρλιτς, Μπούκιτς 2, Μπούσλιε 1, Σάμαρτζιτς, Λ. Μπάγιτς, Μ. Βρλιτς, Ντάσιτς 1, Γιουρλινα

Η σειρά των πέναλτι…

1ο Ράντου γκολ – Αφρουδάκης γκολ

2ο: Μπούκιτς γκολ – Μυλωνάκης γκολ

3ο: Μίλος γκολ – Καλογερόπουλος γκολ

4ο: Βρλιτς γκολ – Μπάσιτς γκολ

5ο: Λάζιτς γκολ – Γκιουβέτσης γκολ

6ο: Ράντου γκολ – Αφρουδάκης γκολ

7ο: Μπούκιτς γκολ – Μυλωνάκης γκολ

8ο: Μίλος γκολ – Καλογερόπουλος γκολ

9ο: Βρλιτς (απόκρουση και δοκάρι) – Μπάσιτς γκολ