Έντονη ήταν η κινητικότητα στις τάξεις του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες, μετά την ισοπαλία 2-2 της Κυριακής (07/03) με αντίπαλο τον Άρη. Ο Όλαφ Ρέμπε θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, καθώς θα αναλάβει πόστο στη Νυρεμβέργη.

Την απόφαση του Γερμανού σχολίασε ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων στον Metropolis της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού και «προδοσία».

Επίσης, υποστήριξε ότι η απουσία του Ιβάν Σαββίδη είναι τεράστιο πρόβλημα για τον «δικέφαλο» του Βορρά, τόνισε ότι μετά την κατάκτηση του νταμπλ υπήρξε μια χαλάρωση και αποτέλεσμα αυτού είναι η τωρινή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο αν θα επέστρεφε στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε o Μίχελ για:

Τον τρόπο αποχώρησης του Όλαφ Ρέμπε: «Είναι απογοητευτικό για εκείνον να ακούει ότι δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό σε έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ που παίζει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όπως και απέναντι σε έναν τέτοιο ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει προδοσία. Είναι διαφορετικό. Όταν δουλεύεις σε μια ομάδα που δεν κυνηγά τίτλους, η δουλειά σου είναι ήσυχη, χωρίς φιλοδοξίες και πίεση. Όταν είσαι σε μια ομάδα που θέλει τίτλους, πρέπει να μάθεις να αντέχεις στην πίεση και να εμπιστεύεσαι τους παλιούς παίκτες και να αναδείξεις και νέα ταλέντα, όπως έκανε ο Λουτσέσκου».

Τoν όρο χαμηλού μπάτζετ: «Είναι φυσιολογικό να μειωθεί το μπάτζετ την εποχή του κορωνοϊού. Δεν γίνεται ο ιδιοκτήτης να βάζει συνέχεια λεφτά από την τσέπη του».

Τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη: «Μιλάω μαζί του. Έχουμε επαφή. Μου ζητούσε να βοηθήσω την ομάδα κάποιες φορές και όταν ήμουν εδώ και όταν έφυγα».

Το αν επηρεάζει η απουσία Σαββίδη: «Όντως συμβαίνει. Όταν είναι εδώ μπορεί να είναι σε επαφή με τους παίκτες, να μιλήσει και να τους επηρεάσει. Τώρα πολλοί από αυτούς που έχουν έρθει δεν γνωρίζουν που είναι και πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Είναι τεράστιο πρόβλημα η απουσία του».

Τον Πάμπλο Γκαρσία: «Τον ξέρω από τότε που ήμουν εκεί. Βρισκόταν στις μικρές ομάδες. Πέτυχε πολλά εκεί, αλλά στη μεγάλη ομάδα είναι διαφορετικά. Δεν θα σε ρωτήσει κανείς τι προπόνηση κάνεις, αλλά τι αποτέλεσμα φέρνεις. Τα αποτελέσματα παίζουν ρόλο. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μια ομοιογένεια. Ενημερώθηκα και για το επεισόδιο με τον Πασχαλάκη. Είναι παίκτης του ΠΑΟΚ και αξίζει το σεβασμό. Πέτυχε πολλά και πρέπει εκτός από είδωλα να έχουν και σεβασμό».

Την αγωνιστική πτώση του ΠΑΟΚ: «Μετά την κατάκτηση του νταμπλ υπήρξε μια χαλάρωση στον σύλλογο. Πολλοί άρχισαν να πανηγυρίζουν για μεγάλο διάστημα ενώ οι άλλοι έχτιζαν μια νέα ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φίλους και παλεύει μόνος του κόντρα σε όλους. Η χαλάρωση έφερε την ομάδα στο σημείο που είναι τώρα. Μπορεί να γίνει πρωταθλητής ξανά αρκεί να ενώσει όλες τις δυνάμεις του».

Το αν θα επέστρεφε στον ΠΑΟΚ: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Πνευματικά δεν έφυγα ποτέ από τον ΠΑΟΚ».

Τη συμβουλή που θα έδινε: «Να μην φέρνει στον ΠΑΟΚ ανθρώπους που δεν έχουν πίστη στην ομάδα και σε αυτό που κάνουν».