Η απουσία ουσιαστικών στόχων του Ολυμπιακού στις υπόλοιπες οκτώ αναμετρήσεις της Euroleague σε συνδυασμό με τους έντονους πόνους του Κώστα Παπανικολάου πρόκριναν τη λύση να μην αγωνιστεί στη συνέχεια ο Έλληνας φόργουορντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.gr o 30άχρονος παίκτης θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν αφού στην ομάδα δε θέλουν να ρισκάρουν ενδεχόμενη υποτροπή του τραυματισμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν πάντα προτεραιότητα σε θέματα υγείας πόσω δε μάλλον όταν είναι αρκετά σοβαρά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Για αυτό το λόγο συμπαραστέκονται στον Ελληνα φόργουορντ ο οποίος θέλει σαν τρελός να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, αλλά δε μπορεί και δεν πιέζουν την επιστροφή του στη δράση.

Στον Ολυμπιακό προτίμησαν να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες ώστε να επιστρέψει και να βοηθήσει την ομάδα, ωστόσο δυστυχώς δεν υποχώρησε το πρόβλημα.

Το χρονικό του τραυματισμού

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πως ο Κώστας Παπανικολάου ταλαιπωρείται από ένα ισχυρό ραιβόκρανο το οποίο δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βαλένθια.

Στις 23 Δεκεμβρίου ο 30άχρονος φόργουορντ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού με τη Φενέρμπαχτσε σε μία απότομη κίνηση τραυμάτισε πάλι τον αυχένα του ο οποίος δεν είχε συνέλθει 100%.

Τα αποτελέσματα της μαγνητικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε ανέδειξαν αριστερή προβολή του Α5-Α6 δίσκου με πίεση επί του επισκληρίδιου λίπους.

Τι είναι αυτός ο τραυματισμός

Με απλά λόγια πιέστηκαν οι δίσκοι που βρίσκονται ανάμεσα στους αυχενικούς σπονδύλους με αποτέλεσμα να μεταφέρουν την πίεση σε κάποιες ρίζες από τα νεύρα. Φανταστείτε για παράδειγμα να πιέζουν δύο πέτρες μία πλαστελίνη, τον τρόπο που θα φουσκώσει αυτή στα άκρα της.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του «Παπ» και έχει ως αποτέλεσμα έντονους πόνους, μούδιασμα και αδυναμία κίνησης.

Το θέμα έπαψε να είναι ορθοπαιδικό και στον Ολυμπιακό απευθύνθηκαν σε κορυφαίους νευροχειρούργους της χώρας οι οποίοι συνέστησαν υπομονή και θεραπείες.

Οποιαδήποτε μορφή επέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο ελλοχεύει σημαντικούς κινδύνους ακόμη και για την καριέρα του Ελληνα φόργουορντ οπότε αποτελεί την έσχατη λύση.

Επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή άσκησης αφού η παραμικρή απότομη κίνηση ή κάποιο χτύπημα μπορεί να επιφέρει σημαντικότερη βλάβη.

Πηγή: gazzetta.gr