Η Αταλάντα έμεινε με 10 παίκτες στο 17′ και η Ρεάλ σκόραρε στο 86′ και τη νίκησε στο Μπέργκαμο, στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League.

Οι Ισπανοί πήγαν στο Μπέργκαμο με πολλές και σημαντικές απουσίες, αλλά από το 17ο λεπτό τα πράγματα έγιναν καλύτερα γι’ αυτούς, αφού οι Ιταλοί έμειναν με 10 παίκτες. Η αποβολή του Φρόιλερ για ένα φάουλ στον Μεντί, απόφαση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, είχε ως αποτέλεσμα η Αταλάντα να είναι σε θέση άμυνας, με την Ρεάλ να γίνεται απειλητική προς το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να αμύνονται και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με σουτ. Και εκεί που φαινόταν ότι τελικά το ματς θα έληγε χωρίς γκολ, ήρθε στο 86′ το πλασέ του Μεντί για το 0-1, με το οποίο η Ρεάλ είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Αταλάντα: Γκολίνι, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μέλε (85′ Παλομίνο), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς, Πεσίνα, Μουριέλ (56′ Ιλιτσιτς, 86′ Μαλινόφσκι), Ζαπάτα (30′ Πάσαλιτς).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βάθκες, Βαράν, Νάτσο Φερνάντες, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρος, Ασένσιο (76′ Αρίμπας), Βινίσιους (57′ Μαριάνο Ντίαθ), Ισκο (76′ Ούγκο Ντούρο).