Την κλήρωση των προημιτελικών του Champions League μπορεί να σκέφτεται η Μπάγερν, μετά το 4-1 επί της Λάτσιο στο πρώτο ματς της φάσης των «16».

Οι πρωταθλητές Ευρώπης Βαυαροί πήγαν στη Ρώμη αποφασισμένοι να τελειώσουν από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση-πρόκριση και το έκαναν. Πολύ εύκολα μάλιστα. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ άνοιξε το σκορ στο 9′ με τον Λεβαντόφσκι μετά το μεγάλο λάθος του Μουσάκιο και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός…

Στο 24′ ο Μουσιάλα με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα για το 0-2 και στο 42′ ο Σανέ ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Ρέινα στην προσπάθεια του Κομάν, γράφοντας το 0-3. Σκορ που έκρινε, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, τα πάντα από το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου, πάντως, το σκορ ανέβηκε κι άλλο, αφού το αυτογκόλ του Ατσέρμπι στο 47′, μετά τη γρήγορη αντεπίθεση της Μπάγερν, έφερε το 0-4! Η βραδιά εξελισσόταν εφιαλτικά για τη Λάτσιο που κατάφερε πάντως στο 49′ να πετύχει κι αυτή ένα γκολ, μειώνοντας σε 1-4, με το συρτό σουτ του Κορέα εντός περιοχής.

Κάπου εκεί σταμάτησαν και τα γκολ, με τους Βαυαρούς να παίρνουν μεγάλη νίκη στο Ολίμπικο και να είναι σίγουροι, αφού στη ρεβάνς δεν γίνεται να αλλάξει κάτι, για την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς.

Λάτσιο: Ρέινα, Πάτρικ (53′ Χουντ), Ατσέρμπι, Μουσάκιο (31′ Λούλιτς), Λατσάρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (81′ Κατάλντι), Λέιβα (53′ Εσκαλάντε), Λουίς Αλμπέρτο (81′ Ακπα-Ακπρο), Μάρουσιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ζούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (63′ Χάβι Μαρτίνες), Σανέ (90′ Σαρ), Μουσιάλα (90′ Τσσούπο-Μότινγκ), Κομάν (75′ Ερναντέζ), Λεβαντόφσκι.