Δεχόμενος δύο γκολ στο διάστημα 42’-47’ από τους Ζοαοζίνιο και Σίγκουρτσον, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Κράσνονταρ, η οποία σε πέντε μέρες ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Δεν απειλήθηκαν στο α’ ημίχρονο οι παίκτες του Μίτσελ, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στη μοναδική ευκαιρία που οι Ρώσοι βρήκαν κενό στην άμυνά τους. Το δεύτερο τέρμα επιτεύχθηκε σε μια νέα σύγχυση στα ερυθρόλευκα καρέ κι αφού είχαν προηγηθεί μαζεμένες αλλαγές στην ανάπαυλα.

Δύο ενδεκάδες χρησιμοποίησε ο Ισπανός τεχνικός, με αρκετούς ποδοσφαιριστές να πραγματοποιούν ντεμπούτο μεταξύ αυτών και ο σπουδαίος Γάλλος, Αμπιντάλ. Ορεξάτος στην πρώτη του εμφάνιση ο Ντοσεβί.

Ανεξήγητα σκληρό παιχνίδι σε αρκετές στιγμές από τους παίκτες της Κράσνονταρ, που χάλασε το ρυθμό του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Μέγιερι, αριστερά στην άμυνα τον Μπονγκ, δεξιά τον Σαλίνο, στόπερ τους Σιόβα, Αυλωνίτη, κεντρικούς χαφ τον Μπουχαλάκη και λίγο πιο μπροστά τον Γιαταμπαρέ, στα άκρα εναλλάσσονταν οι Βλαχοδήμος, Ντοσεβί, με τον Σαβιόλα να κινείται πίσω από τον Διαμαντάκο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Αν και μια ομάδα που δεν έχει συμπληρώσει καλά-καλά μια εβδομάδα προετοιμασίας ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει συνοχή στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον έως ότου αρχίσουν οι μαζεμένες αλλαγές. Φυσικά το πρώτο φιλικό προετοιμασίας δεν προσφέρεται για εξαγωγή σοβαρών συμπερασμάτων, προσφέρεται όμως για κάποιους παίκτες να ξεχωρίσουν στα μάτια του Μίτσελ. Ειδικά σε μια ομάδα όπως οι «ερυθρόλευκοι» με ρόστερ +30 ποδοσφαιριστών (οι οποίοι θα αυξηθούν στη συνέχεια) και όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να συνεχίσουν όλοι υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού.

Ο Μέγιερι χρειάστηκε για πρώτη φορά στο 25′ όταν οι Ρώσοι δημιούργησαν την πρώτη τους επιθετική στιγμή και νικήθηκε μόνο όταν βρέθηκε με τον Ζοαοζίνιο απέναντί του. Μέχρι εκείνο το διάστημα ο Σιόβας καθάριζε εύκολα τις όποιες προσπάθειες των αντιπάλων δείχνοντας να έχει επανέλθει πλήρως, με άξιο συμπαραστάτη τον Αυλωνίτη. Αρκετές οδηγίες από τον πάγκο πήγαιναν στον Μπουχαλάκη, ενώ ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Ντοσεβί.

Από εκεί και πέρα πάντως ελάχιστα έχει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από το συγκεκριμένο φιλικό, αφού δεν ήταν παραπάνω από ένα 90λεπτο σε περίοδο προετοιμασίας. Σε ένα φιλικό που πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες και με σχήμα στον αγωνιστικό χώρο που δεν πρόκειται να ξαναδούμε, αφότου ενσωματωθούν οι διεθνείς και όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Μπονγκ, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Βλαχοδήμος (30’ Σάλιακας), Σαβιόλα (30’ Κολοβός), Διαμαντάκος.

Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Χουτεσιώτης, Αμπιντάλ, Βούρος, Ελαμπντελαουί, Γκαζαριάν, Βατουσιάδης, Εντινγκά, Φουστέρ, Παπάζογλου, Κάταϊ, Τσόρι.

Πηγή: sport-fm.gr