Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε στην Daily Mail για την καριέρα του, τη δικαίωση στον Παναθηναϊκό, τις τρομερές στιγμές του παρελθόντος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει απόλυτη επίγνωση των λαθών που έκανε, στηρίζει τον Σόλσκιερ για τον πάγκο και… τα βάζει με την Σαμπντόρια.

Ο Μακέντα ξέρει ότι πάντοτε θα μνημονεύεται για εκείνο το τρομερό γκολ που είχε πετύχει απέναντι στην Άστον Βίλα στο «Ολντ Τράφορντ» στις καθυστερήσεις, τον Απρίλη του 2009, ωστόσο, μάλλον κάθε πράγμα συμβαίνει για κάποιο λόγο κι έτσι κύλησαν οι εξελίξεις στην καριέρα του έχοντας βρεθεί πλέον να έχει παρουσιάσει τον καλό του εαυτό στον Παναθηναϊκό.

«Την προηγούμενη μέρα από εκείνο το ματς μιλούσα με φίλους μου στη Ρώμη και τους έλεγα ότι κάτι καλό θα γίνει και πως ήθελα να δω το “Ολντ Τράφορντ” να… παίρνει φωτιά. Έτσι κι έγινε με εκείνο το γκολ. Δεν το καταλάβαινα τότε, αλλά είχε μεγάλη σημασία για το πρωτάθλημα και την κόντρα με τη Λίβερπουλ. Τον πρώτο καιρό έβλεπα το βίντεο ξανά και ξανά. Τώρα ακόμα το βλέπω στα social media, δεν προκαλεί τον ίδιο ενθουσιασμό, αλλά πάντοτε είναι όμορφο όταν το θυμάμαι» είπε για εκείνο το τρομερό δεξί πλασέ μετά από την ντρίμπλα με το τακούνι και 3-2 απέναντι στους «χωριάτες».

Όπως έχει υποστηρίξει πολλάκις, δεν ήταν… καλό παιδί στη θητεία του στους «κόκκινους διαβόλους» και αν είχε το μυαλό που έχει τώρα στα 30 του, τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ καλύτερα.

«Δούλευα με μια εξαιρετική ομάδα, όμως απογοήτευσα τον εαυτό μου. Με τον τρόπο που έπαιζα, τον τρόπο που πρόσεχα το σώμα μου και τη ζωή μου… Δεν σκεφτόμουν σωστά, έβρισκα συνέχεια δικαιολογίες. Είχα κακές αντιδράσεις. Όταν είσαι νεαρός δεν τα καταλαβαίνεις τα πράγματα όπως θα έπρεπε. Αν είχα το μυαλό που έχω τώρα, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά».

Αυτό που δεν θέλει να θυμάται ή που ίσως θεωρεί πως έγινε για κάποιο λόγο, ήταν το μικρό του πέρασμα από την Σαμπντόρια για έξι μήνες.

«Εκεί προσπάθησαν να με “σκοτώσουν”. Ήταν πολύ κακοί έξι μήνες για την καριέρα μου. Είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου και την αξία μου. Παλεύαμε να κρατηθούμε στην κατηγορία, δεχόμασταν επιθέσεις από τον κόσμο. Πίστευαν πως επειδή είχα παίξει στη Γιουνάιτεντ θα τους έσωζα μόνος μου, όμως ήμουν νεαρός κι όχι τόσο έτοιμος για όλο αυτό το πράγμα».

Όσον αφορά την παρουσία του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Φεντερίκο Μακέντα ανέφερε πως: «Ο Όλε έχει διαψεύσει πολλούς και δείχνει ότι είναι ικανός για τη θέση. Προσωπικά, επειδή έχω δουλέψει μαζί του, είναι άνθρωπος τον οποίος θέλεις ν’ ακολουθείς και να μένεις κοντά του».

Για τον Παναθηναϊκό τόνισε πως: «Ήταν η σωστή επιλογή, η σωστή ομάδα. Ήρθα σε μια δύσκολη περίοδο για το κλαμπ που είναι πολύ μεγάλο με σπουδαία ιστορία, αναζητούσαμε τα ίδια πράγματα και αποδείχθηκε σωστή επιλογή για την καριέρα μου».

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, παραδέχεται πως «έχω ξεπεράσει πολλά εμπόδια στην καριέρα μου. Φυσικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ διαφορετική τροπή. Ήμουν πολύ χαμηλά όμως κατάφερα να το γυρίσω αυτό και δεν είναι κάτι εύκολο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα τίποτα. Ίσως όλα εκείνα που έζησα στη Γιουνάιτεντ να ήρθαν πολύ νωρίς στη ζωή μου, όμως όλοι οι οπαδοί της ομάδας θα το θυμούνται…».

Πηγή: gazzetta.gr