Εξαιρετικά σημαντική από πολλές απόψεις αποδείχθηκε για την ΑΕΚ η χθεσινή νίκη με 4-1 επί της ΑΕΛ, στη Ριζούπολη. Τα οφέλη για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν πολλά, όπως το πρώτο γκολ του νεαρού Θεοδόση Μαχαίρα με τον δικέφαλο στο στήθος, αλλά και το τέρμα του Κώστα Γαλανόπουλου, το πρώτο του μετά τον σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος τον άφησε περίπου δέκα μήνες εκτός δράσης.

Οι δύο ποδοσφαιριστές της Ένωσης, με αυτόν τον τρόπο έγραψαν ιστορία, καθώς για πρώτη φορά έπειτα από το 1981 σκόραραν δύο παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδας σε ματς πρωταθλήματος. Κοινώς, κάτι τέτοιο είχε να συμβεί περίπου 40 χρόνια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει με σχετική ανάρτηση:

«Ο Θεοδόσης Μαχαίρας άνοιξε το σκορ στο χθεσινό 4-1 επί της ΑΕΛ με το παρθενικό επαγγελματικό του γκολ, ενώ ο Κώστας Γαλανόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με το πρώτο του γκολ μετά από 344 μέρες (Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1 στις 14/12/2019).

Κάπως έτσι ο χθεσινός αγώνας της Ριζούπολης προσέλαβε ξεχωριστή ιστορική σημασία, αφού έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε σε αγώνα πρωταθλήματος δύο διαφορετικούς σκόρερ προερχόμενους από την Ακαδημία της!

Την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου του 1981, στο 4-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Στέλιος Μανωλάς είχαν σημειώσει επίσης το πρώτο και τελευταίο γκολ αντίστοιχα. Οι δυο τους ανήκαν στην πρώτη ομάδα από τη σεζόν 1980-81.

Σε ό,τι αφορά τα δύο “παιδιά” της σημερινής ΑΕΚ, ο Γαλανόπουλος έχει προωθηθεί στην πρώτη ομάδα από το 2016, ενώ ο Μαχαίρας έχει πάρει χρόνο συμμετοχής από την περσινή σεζόν».

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας άνοιξε το σκορ στο χθεσινό 4-1 επί της ΑΕΛ με το παρθενικό επαγγελματικό του γκολ, ενώ ο Κώστας…

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020