Προβληματισμένος από την αγωνιστική καθίζηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος τόνισε πως οι «πράσινοι» πήραν παράταση χρόνου.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Γεωργάτος μίλησε στο ραδιόφωνο του Sentra 103,3, όπου έδωσε την δική του ερμηνεία για την ήττα του Ολυμπιακού, την αλλαγή ψυχολογίας που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, ενώ επεσήμανε πως οι εκάστοτε διοικήσεις των συλλόγων πρέπει να ρίχνουν τους «τόνους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό: «Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός είχε ελάχιστη κυκλοφορία της μπάλας. Έπαιζε με δέκα παίκτες καθώς ο Γκοβού ήταν εκτός κλίματος. Πίστευα ότι στο δεύτερο κάποιες αλλαγές θα άλλαζαν τα δεδομένα με κινήσεις από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Όντως οι αλλαγές που έγιναν ήταν σημαντικές και βελτίωσαν την εικόνα του Παναθηναϊκού».

Για την αγωνιστική κάμψη του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο: «Με προβληματίζει αυτό το γεγονός, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει ματς στην Ευρώπη για να πεις ότι είναι κουρασμένος. Αυτό είναι οξύμωρο. Δεν έχουμε περάσει ούτε τον πρώτο γύρο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Ολυμπιακός ήταν τόσο πολύ κουρασμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό και πρέπει να το προσέξει στη συνέχεια. Αν συνεχίσει με αυτόν το ρυθμό ,παίζοντας καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, θα έχει πρόβλημα».

Για την Ίντερ: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχημη. Στηρίζεται στους περσινούς παίκτες. Υπάρχει ακόμη η επιρροή του Μουρίνιο. Βλέπεις τη μαχητικότητα των παικτών. Το θετικό είναι ότι παίζει ο Κουτίνιο που είναι μεγάλο ταλέντο και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ποδοσφαιριστή».

Για την αλλαγή στην ψυχολογία του Παναθηναϊκού:
«Δεν ξέρω αν θα αλλάξει την ψυχολογία αλλά αυτή η νίκη, τους γλίτωσε από μια τεράστια μουρμούρα. Τώρα έχουν πάρει μια παράταση χρόνου κάποιες αλλαγές που θα γίνονταν σίγουρα σε περίπτωση ήττας».

Για τη διαχείριση της ήττας από τον Ολυμπιακό: «Το σημαντικό είναι να μην υπάρξει πανικός. Όλοι στο ντέρμπι θέλουν πάντα να κερδίζει η ομάδα τους. Δεν χρειάζεται πανικός. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα. Δεν έχει φτιαχτεί ακόμη αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να επηρεάσει την ομάδα μια ήττα σε ένα ντέρμπι».
Για το τι φταίει και το ενδιαφέρον στρέφεται εκτός αγωνιστικού χώρου αρκετές φορές στα ντέρμπι: «Φταίνε κυρίως οι ηγεσίες των ομάδων. Όμως και οι φίλαθλοι περιμένουν να δουν τι θα πει ο κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Πατέρας,. Δεν περιμένουν να ακούσουν τις δηλώσεις των παικτών και των προπονητών».

Πηγή: gazzetta.gr