Η παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία μαγικά του χρόνια στην Ευρωλίγκα, διατηρήθηκε και στη Μάλαγα. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» είναι με τη πλάτη στον τοίχο, θαρρείς πως γιγαντώνονται στο έπακρο και σβήνουν από τον… σκληρό δίσκο του μυαλού τους τις λέξεις, άγχος, πίεση, προβλήματα. Τη θέση τους παίρνουν το… μάτι που γυαλίζει, η συγκέντρωση, το πάθος και η προσήλωση στο πλάνο. Αυτό έκαναν στην «Martin Carpena» οι πρωταθλητές Ευρώπης, με αποτέλεσμα να περάσουν ένα ήσυχο βράδυ, προσφέροντας παράλληλα μία όμορφη μασκετική παράσταση στην Ανδαλουσία.

Παίζοντας από το πρώτο λεπτό και με εξαίρεση ένα μεγάλο διάστημα του δεύτερου δεκαλέπτου με το… μαχαίρι στα δόντια, ο Ολυμπιακός βροντοφώναξε «παρών» και έβαλε πλώρη για τα προημιτελικά για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Επίδοση αξιοζήλευτη, ακόμα και για ομάδες με περισσότερες κατακτήσεις στη «γηραιά ήπειρο» και πιο έμπειρους παίκτες στη σύνθεσή τους. Έχοντας αλλάξει εδώ και δέκα μέρες το… τσιπάκι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθοδηγούμενη πλέον από τον Βασίλη Σπανούλη, μπαίνει με εντελώς διαφορετική ψυχολογία στο γήπεδο. Αν ο αρχηγός δεν είχε λαβωθεί, θεωρώ πως οι σαμπάνιες πρόκρισης, θα άνοιγαν από απόψε.

Ο Λαρισαίος γκαρντ, παρότι δεν έχει ξεπεράσει 100% τις ενοχλήσεις στο γόνατο, ήταν για ένα ακόμα βράδυ καταπληκτικός. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Πλάθα να του φράξει το δρόμο προς το καλάθι, το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθούν από τις θέσεις τους έξι χιλιάδες ισπανοί για να τον χειροκροτήσουν, όταν έγινε αλλαγή στο 38΄. Συμπαραστάτης του ο Ματ Λοτζέσκι, που έκανε το πιο μεστό παιχνίδι του με τα «ερυθρόλευκα» και μάλιστα σε ματς δίχως αύριο, κάτι για το οποίο έχει αμφισβητηθεί –όχι άδικα- έντονα. Δίπλα στις δύο βασικές επιθετικές αιχμές, μπαίνει φαρδύ πλατύ το όνομα του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο νεαρός γκαρντ, τον τελευταίο μήνα είναι φανερό ότι πατάει καλύτερα μετά το μετέωρο διάστημα της μετεγχειρητικής εποχής. Οργανώνει, μοιράζει, παίζει άμυνα για… τρεις στη περιφέρεια και μαζεύει ριμπάουντ. Το πόσο διαφορετική θα είναι το καλοκαίρι η Εθνική ομάδα με αυτόν παρόντα, είναι περιττό να αναφέρω.

Ο Ολυμπιακός, φεύγει από τη Μάλαγα με μία πολύτιμη νίκη, γιατί όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν (σταθερά καλός ο Ντάνστον, χρησιμότατος ο Πέτγουεϊ, έτοιμος από καιρό ο Παπαπέτρου), έβαλαν το λιθαράκι τους. Παρά τις δύο σημαντικές απουσίες, οι ρόλοι έχουν επιστρέψει για τα καλά στις… θέσεις τους. Νίκησε την Ουνικάχα παίζοντας στο δικό της ρυθμό, δημιουργώντας 22 ασίστ, με εξωπραγματικό ποσοστό στα δίποντα (72,4%) και έχοντας γενικά, εξαιρετική κυκλοφορία. Μοναδικό ψεγάδι, τα 14 επιθετικά ριμπάουντ των Ανδαλουσιανών, που όμως δεν στοίχισαν. Η μπάλα δεν ακούμπησε ποτέ απειλητικά στο low post, αφού η άμυνα «τσάκιζε» κόκκαλα, η περιφερειακή αντιμετώπιση των εξαιρετικών σε άλλες βραδιές Γκρέιντζερ και Κάλογουεϊ πήρε πολύ καλό βαθμό, ενώ στην επίθεση, υπήρχαν θεαματικές φάσεις βγαλμένες 100% από το… πινακάκι.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, η αγωνιστική ηρεμία και η αυτοπεποίθηση φαίνεται πως επανήλθαν για τα καλά προς Πειραιά μεριά. Την επόμενη εβδομάδα, οι πρωταθλητές Ευρώπης πάνε στην αγαπημένη τους Κωνσταντινούπολη, για ένα ματς «παγίδα», αφού η Εφές είναι αδιάφορη, αλλά δεν θα τους χαριστεί. Αν η… χορευτική παράσταση στις… όχθες των στενών του Γιβραλτάρ, γίνει «οδηγός» για τη συνέχεια ,συν την όποια προσθήκη μπορεί να γίνει από το μέτωπο των τραυματιών, ο στόχος θα επιτευχθεί. Το δύο από τα τρία… καρέ έγιναν. Τέταρτο «διπλό» στη Μάλαγα, τέταρτη φετινή νίκη κόντρα στην ομάδα του Πλάθα, το «τέσσερα στα τέσσερα» ψάχνει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί. Αν τελικά γίνει και το τρίτο, ποιος στοιχηματίζει με σιγουριά τον οβολό του, πως τον Μάιο δεν θα συμμετάσχει σε μία ακόμα διοργάνωση που εμπεριέχει τον αριθμό «4»;

Πηγή: sport-fm.gr