Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης άλλαξε την ψυχολογία του Παναθηναϊκού αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας, όπως ανέφερε ο Γιόνας Ματσιούλις στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ο Λιθουανός άσος αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά και στο πολύτιμο τρίποντο που πέτυχε στον αγώνα με την Αναντολού Εφές.

Αναλυτικά:

«Το παιχνίδι με την Εφές δεν ήταν εύκολο. Ήταν λίγο περίεργο και χρειαστήκαμε την παράταση για να κερδίσουμε. Έτυχε να πάρω εγώ το σουτ που έστειλε το ματς εκεί, αλλά απέμεναν άλλα πέντε λεπτά για μάχη. Παρακαλώ μη με ρωτάτε τι σκεφτόμουν εκείνη την ώρα (γέλια). Πάντα υπάρχει μία απάντηση, όποιον κι αν ρωτήσεις: Τίποτα! Δεν μπορείς να σκέφτεσαι όταν σουτάρεις. Μετά το τάιμ άουτ είχαμε ένα πλάνο για να εκτελέσουμε. Είχαμε δύο επιλογές, εμένα ή τον Φώτση. Για λίγο όταν πήρα την μπάλα ένιωσα αυτοπεποίθηση, ένιωσα πως θα ευστοχήσω και το έκανα. Πήρα την μπάλα, σούταρα και ευστόχησα. Για μένα πιο σημαντικό όμως δεν είναι το σουτ αυτό, αλλά η νίκη. Κερδίσαμε και πλέον είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι. Ακόμη τίποτα δεν είναι βέβαιο. Πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια και να δούμε τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας.

Η κατάσταση αλλάζει διαρκώς. Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, όπου όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Είναι πιο ενδιαφέρον όλο αυτό για μας και τους φιλάθλους. Φυσικά δεν είναι ενδιαφέρον να χάνεις, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν είμαστε στην ιδεατή κατάσταση τώρα, γιατί προερχόμασταν από τέσσερις σερί ήττες, αλλά η νίκη στην Τουρκία μάς κάνει να νιώθουμε καλύτερα και να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας. Έφερε θετική ενέργεια και σκέψη, πρώτα από όλα. Ακόμη δεν έχουμε μπορέσει να αλλάξουμε πολλά πράγματα, γιατί δεν είχαμε το χρόνο, αλλά παίζουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, λίγο πιο γρήγορα και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί σαν ομάδα.

Το ερχόμενο παιχνίδι είναι σημαντικό και ξεχωριστό. Δεν ήμουν στον Παναθηναϊκό επί των ημερών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως θα είναι πολύ σημαντικό που θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ σαν αντίπαλος. Όλοι όμως γνωρίζουμε πως έχουμε ανάγκη τη νίκη παίζοντας όσο καλύτερα μπορούμε απέναντι σε μία καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Θα γίνει μία σκληρή μάχη και στόχος μας είναι μια ακόμη νίκη σε μια ξεχωριστή βραδιά».

Πηγή: sport-fm.gr