Ο Παναθηναϊκός θεωρητικά έχει μεγαλύτερη πίεση για νίκη στον «εμφύλιο» με τον Ολυμπιακό. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει σαν κάτι ξεχωριστό από τα συνηθισμένα το ντέρμπι του Top 16 την Πέμπτη.

«Υπάρχει μια πίεση, αλλά πρέπει να την απομονώνεις και να προσπαθήσεις 40 λεπτά να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Γνωρίζονται πολύ καλά και οι δύο ομάδες και θεωρώ ότι θα κριθεί σε λεπτομέρειες το παιχνίδι. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει πρέπει. Σε ποιο δεν υπάρχει πρέπει; Σε άλλα πρωταθλήματα που συμμετέχουν οι ομάδες της Ευρωλίγκας κάνουν ήττες και ο Ολυμπιακός στη Δράμα και ο Παναθηναϊκός σε άλλα παιχνίδια. Το πρέπει υπάρχει πάντα, άρα δεν είναι κάτι καινούριο. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν πράγματα δεδομένα, δεν είναι δεδομένα όμως. Εμείς αυτό το ζούμε καθημερινά», ανέφερε ο «Άρτζι».

Για την ετοιμότητα του Τζέιμς Γκιστ, ανέφερε: «Ο Τζέιμς έβγαλε ένα κομμάτι της προπόνησης. Αύριο θα είναι το ισχυρό τεστ μέσα στο παιχνίδι. Οι γιατροί μας έχουν πει ότι είναι έτοιμος να παίξει. Νομίζω ότι θα είναι κοντά μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολύπλευρες λύσεις και να λύσει προβλήματα σε διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού».

Όσο για το αν η ομάδα του θα στηριχτεί ξανά στην άμυνά της, είπε:
«Όπως είναι ο Παναθηναϊκός με τα προβλήματα που έχει όλη τη χρονιά με τον Ρόκο που είναι ο βασικός μας πλέι μέικερ πρέπει να στηριχθούμε σε άλλα πράγματα, όπως η άμυνα. Αναγκαστικά στηριζόμαστε σε αυτό το κομμάτι. Ο Ούκιτς είναι ένα παιδί που μας λείπει αρκετά, μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα η μη καλή του φυσική κατάσταση και ο πόνος που έχει στα πόδια και δεν προπονείται. Οπότε αυτό έχει αλλάξει όλη τη δομή της ομάδας. Είναι ο βασικός μας πλέι μέικερ. Ο Ολυμπιακός έχασε το Λο κι έχει χάσει κάποιους πόντους στην επίθεση. Φανταστείτε εμάς που έχουμε λιγότερες λύσεις. Επιστρατεύεται στα περισσότερα ματς να παίξει. Ξεκινά πάντα ενώ δεν έχει κάνει προπονήσεις για να είναι ζεστά τα πόδια του. Ζούμε με αυτό το πρόβλημα όλη τη χρονιά. Νομίζω όμως ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα η οποία έχει μάθει να αντιμετωπίζει όλα αυτά τα θέματα και αυτό θα κάνουμε και αύριο».

Κληθείς να σχολιάσει την ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα πως ήρθε η ώρα να κερδίσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, είπε:
«Σας αρέσουν αυτά τα πράγματα, αλλά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία γιατί αυτό μεταφέρεται και στον κόσμο των μεν και των δε. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι πιο καλή. Οτιδήποτε μπορεί να ιντριγκάρει, εγώ δεν θα το κάνω. Δεν υπάρχει κάποιος στον Παναθηναϊκό που να έχει μιλήσει για τον Ολυμπιακό. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες».

Τέλος, απέφυγε τις ερωτήσεις για τον Ζακ Ράιτ. «Αφήστε το… Εμείς έχουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αυτά είναι άλλα θέματα. Εμείς έχουμε τον Ολυμπιακό και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Θα μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτά από αύριο. Θα μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτούς που είναι εδώ και όχι σε αυτούς που δεν είναι εδώ».

Πηγή: Sport-fm.gr